ΕΛΛΑΔΑ

Κοντά στους μεταλλωρύχους ο Κ.Παπούλιας

Δημοσίευση 3 Δεκεμβρίου 2010, 10:06 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κοντά στους μεταλλωρύχους ο Κ.Παπούλιας
Facebook Twitter Whatsapp

Μαζί με τους μεταλλωρύχους της ΕΛΜΙΝ στον Άγιο Νικόλαο των Δυο Βουνών θα βρεθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Κάρολος Παπούλιας το πρωί του Σαββάτου για να γιορτάσει την εορτή της Αγίας Βαρβάρας που είναι και προστάτιδα των μεταλλωρύχων.

Μαζί με τους μεταλλωρύχους της ΕΛΜΙΝ στον Άγιο Νικόλαο των Δυο Βουνών θα βρεθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Κάρολος Παπούλιας το πρωί του Σαββάτου για να γιορτάσει την εορτή της Αγίας Βαρβάρας που είναι και προστάτιδα των μεταλλωρύχων.

Ειδικότερα, οι δεσμοί του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους μεταλλωρύχους της ΕΛΜΙΝ έχουν ξεκινήσει πριν αρκετό διάστημα, τότε που τους κάλεσε για να τους βραβεύσει για την πρωτοβουλία τους να καλέσουν τους εγκλωβισμένους στα έγκατα της γης συναδέλφους τους στην Χιλή. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε την πρόσκλησή τους σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η δοξολογία θα γίνει σε ένα εκκλησάκι το οποίο κατασκεύασαν οι ίδιοι στα Δυο Βουνά κοντά στο συγκρότημα όπου γίνεται η εξόρυξη.
Ήδη η ασφάλεια του Προέδρου την Δευτέρα το απόγευμα έδωσε το πράσινο φως προς αυτή την κατεύθυνση ενώ την Τετάρτη μοιράστηκαν οι πρώτες προσκλήσεις και ειδοποιήθηκαν οι παράγοντες της περιοχής για την παρουσία του Κάρολου Παπούλια.
Η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας σε μία μεταλλευτική επιχείρηση έρχεται να σηματοδοτήσει και μια σειρά από άλλα πράγματα τα οποία είχαν τεθεί στο δημόσιο διάλογο όλο το προηγούμενο διάστημα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κάρολος Παπούλιας με την συγκεκριμένη κίνησή του αποδίδει τιμή σε μια παραγωγική διαδικασία η οποία σε κάθε περίπτωση έχει απασχολήσει στο παρελθόν αρκετά την τοπική επικαιρότητα.
Ωστόσο, οι δεσμοί που έχουν δημιουργηθεί δεν αφήνουν περιθώρια διαφορετικών ερμηνειών ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι εκτός από την παρουσία του, η οποία συμβολίζει αρκετά πράγματα αφού πρόκειται για παρουσία Αρχηγού Κράτους, σε ένα σημείο όπου υπάρχει εξόρυξη ορυκτού πλούτου αναμένεται και ο ίδιος με το δικό του μοναδικό τρόπο να αναφερθεί σε συγκεκριμένα θέματα που έχουν σχέση με την επικαιρότητα, εν μέσω κρίσης, όπως άλλωστε κάνει σε κάθε τέτοια περίπτωση. Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται στις 11.15 το πρωί του Σαββάτου στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου,όπου θα ψαλεί δοξολογία. Ο ίδιος αμέσως μετά θα έχει συνάντηση τόσο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων όσο και της επιχείρησης, όπως επίσης και με παράγοντες της περιοχής. Ηδη, έχει αποφασισθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να παρακαθήσει σε γεύμα και αμέσως μετά θα αναχωρήσει για την Αθήνα.
Άλλωστε, και χθες σε συνάντηση που είχε με την ΓΣΕΕ έδωσε το δικό του μήνυμα σε σχέση με την οικονομική κρίση αφού δήλωσε ότι «θα πρέπει και οι έχοντες να ανοίξουν το πορτοφόλι τους γιατί φοβάμαι ότι κάποιοι από αυτούς έχουν καβούρια στην τσέπη» ενώ έκανε λόγο για «πόνο μεγάλο και αβάσταχτο» για όσους πλήττει ιδιαίτερα η κρίση. Πάντως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε πως «βέβαια υπάρχει μια γραμμή κάτω από την οποία δεν μπορεί να πιέσεις ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους και τους μισθωτούς».

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr