ΕΛΛΑΔΑ

Ημερίδα για την τουριστική χιονοδρομία

Δημοσίευση 7 Δεκεμβρίου 2010, 12:05 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ημερίδα για την τουριστική χιονοδρομία
Facebook Twitter Whatsapp

Τις εργασίες ημερίδας για την ανάπτυξη της τουριστικής χιονοδρομίας, κήρυξε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης.

Τις εργασίες ημερίδας για την ανάπτυξη της τουριστικής χιονοδρομίας, κήρυξε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδης.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι στο πλαίσιο της ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού προωθείται κάθε πρωτοβουλία κρίνεται αναγκαία για να αναδειχθεί ότι στην Ελλάδα υπάρχει χιονοδρομική δραστηριότητα. Ο κ.Νικητιάδης πρόσθεσε ότι για το σκοπό αυτό θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μέσα στις επόμενες ημέρες για τα χιονοδρομικά κέντρα με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να αναλυθούν οι αναγκαίες δράσεις.

Τόνισε ότι τα χιονοδρομικά κέντρα και η λειτουργία τους είναι ένα θέμα το οποίο χρειάζεται λύσεις. Πρέπει να απαντήσουμε σε ερωτήματα που σχετίζονται με τις άδειες τους και γενικά με επενδύσεις στον χώρο της χιονοδρομίας. Η χιονοδρομία  είναι ένα πεδίο ανοιχτό που σχετίζεται και με τον αθλητισμό καθώς και με συνέργιες που μπορούν να αναπτυχθούν στις περιοχές γύρω από τα χιονοδρομικά κέντρα.

Η υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ρεθύμνου Όλγα Κεφαλογιάννη, δήλωσε ότι η οικονομική κρίση πλήττει τον Ελληνικό Τουρισμό και τις τοπικές οικονομίες, που δεν έχουν άλλους πόρους εισοδήματος και διογκώνει προϋπάρχουσες διαρθρωτικές αδυναμίες. Παράλληλα, όμως, μπορεί να δημιουργήσει νέες προϋποθέσεις τουριστικής ανάπτυξης, με πρώτη και κυριότερη την εξειδίκευση του τουριστικού προϊόντος.

 Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr