ΕΛΛΑΔΑ

Έλλειψη καθηγητών Μουσικής στο Μουσικό Γυμνάσιο Ρεθύμνου

Δημοσίευση 8 Δεκεμβρίου 2010, 15:02 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Έλλειψη καθηγητών Μουσικής στο Μουσικό Γυμνάσιο Ρεθύμνου
Facebook Twitter Whatsapp

Η έλλειψη καθηγητών Μουσικής, οι ακατάλληλες συνθήκες στο κτήριο, η έλλειψη μουσικών οργάνων και άλλα θέματα που επιβαρύνουν την καθημερινότητα και την εκπαίδευσή τους, οδήγησαν τους μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου στο Ρέθυμνο να πραγματοποιήσουν κατάληψη του σχολείου τους.

Η έλλειψη καθηγητών Μουσικής, οι ακατάλληλες συνθήκες στο κτήριο, η έλλειψη μουσικών οργάνων και άλλα θέματα που επιβαρύνουν την καθημερινότητα και την εκπαίδευσή τους, οδήγησαν τους μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου στο Ρέθυμνο να πραγματοποιήσουν κατάληψη του σχολείου τους.

Για άμεση επίλυση των χρόνιων προβλημάτων τους μιλούν οι μαθητές, ενώ επισημαίνουν ότι όσο αργοπορεί η θεραπεία των προβλημάτων τόσο οι γνώσεις τους μένουν πίσω σε συνάρτηση με τη μη επίσημη κατοχύρωση των γνώσεων που λαμβάνουν από το Μουσικό Σχολείο.

«Αναγκαζόμαστε να κάνουμε κατάληψη, εμείς δεν θέλαμε να χάνουμε μαθήματα», επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους οι μαθητές, ενώ παράλληλα θέτουν το διαχρονικό πρόβλημα που τους απασχολεί: «Θέλουμε να μας δοθεί χαρτί που να κατοχυρώνει όσα διδαχτήκαμε και να μη χρειάζεται να πάμε σε ιδιωτικά ωδεία και να πληρώσουμε για να πάρουμε αυτό το χαρτί…».

Σε ό,τι αφορά τις κτηριακές υποδομές, αυτές σύμφωνα με τους μαθητές βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, με σοβάδες να πέφτουν, υγρασία να εξαπλώνεται και θέρμανση η οποία δεν είναι, σε επίπεδο προγραμματισμού λειτουργίας της, αυτή που θα έπρεπε. Στο μεταξύ, το μουσικό σχολείο δεν διαθέτει αυλή με ό,τι αυτό συνεπάγεται, με αποτέλεσμα για ορισμένα μαθήματα, όπως καταγγέλλουν οι μαθητές, να «δανείζονται» ακόμα και τους διαδρόμους.

Σύμφωνα με το διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού κ. Ταξάκη, όπως δήλωσε: «Δυστυχώς, τα προβλήματα υπάρχουν, είναι έτσι όπως τα αναφέρουν τα παιδιά και λυπάμαι πραγματικά διότι το Μουσικό Γυμνάσιο είναι ένα σχολείο με κοινωνική προσφορά στο Ρέθυμνο και όχι μόνο, σχολείο με προσωπικότητα το οποίο μάλιστα θα το χαρακτήριζα ως κόσμημα».

Το μεγάλο πρόβλημα με τους καθηγητές είναι -σύμφωνα με τον κ. Ταξάκη- πως «επειδή οι ώρες για κάθε αναπληρωτή που μπορεί να διδάξει είναι μόνο τέσσερις και οι μαθητές έχουν τρεις μουσικές ειδικότητες, δεν υπάρχουν καθηγητές στο Ρέθυμνο που να μπορέσουν να απασχοληθούν ο καθένας τους μόνο για τόσο λίγες ώρες, δεν υπάρχουν αναπληρωτές, οπότε πρέπει να απευθυνθούμε σε Χανιά και Ηράκλειο. Στην περίπτωση αυτή, όμως, η χιλιομετρική απόσταση για αυτές τις λίγες ώρες (4 ώρες) είναι πολύ μεγάλη για έναν καθηγητή. Υπάρχει επικοινωνία με το διευθυντή του Μουσικού Γυμνασίου για να δούμε πώς μπορεί να λυθεί το θέμα».

Επίσης, σχετικά με τις κτηριακές υποδομές, επισημαίνει πως υπάρχει οικόπεδο στην περιοχή Κουμπές του Ρεθύμνου για να ανεγερθεί νέο σχολείο, ωστόσο είναι θέμα του δήμου να προχωρήσουν οι διαδικασίες, να ελεγχθεί από μηχανικό του ΟΣΚ και να γίνει ο χαρακτηρισμός ώστε να προχωρήσουν στην ανέγερση.

Τέλος, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου έκανε λόγο για απόλυτη αδικία σε ό,τι αφορά την αναγνώριση σπουδών των μαθητών, λέγοντας: «Δεκαεπτά (17) ώρες μουσικά μαθήματα και όργανα επί 6 χρόνια, το να μην αναγνωρίζονται είναι τεράστιο πρόβλημα ακόμα και σε επίπεδο απλής λογικής. Το θέμα το αναφέρω σε έκθεσή μου προς το υπουργείο, επιμένω πως πρέπει να ρυθμιστεί άμεσα διότι είναι αδικία που πληγώνει τους νέους αυτούς ανθρώπους. Δεν πρέπει να σταματήσουμε όλοι όσοι αγαπάμε την Εκπαίδευση να αγωνιζόμαστε για την επίλυση των πραγματικών προβλημάτων που απασχολούν το Μουσικό Γυμνάσιο».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις