ΕΛΛΑΔΑ

Στάσεις εργασίας και ταλαιπωρία

Δημοσίευση 22 Δεκεμβρίου 2010, 07:48 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Στάσεις εργασίας και ταλαιπωρία
Facebook Twitter Whatsapp

Σήμερα είναι η ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Σήμερα είναι η ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους.

24ωρη απεργία πραγματοποιούν όλα τα μέσα μεταφοράς με αποτέλεσμα χιλιάδες πολίτες να κινούνται με τα οχήματα τους και οι δρόμοι της Αθήνας να θυμίζουν ατελείωτα πάρκινγκ από νωρίς το πρωί.

Την ίδια μέρα, σηκώνουν χειρόφρενο και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ.

Τρίωρη παναττική στάση εργασίας και συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιήσουν ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ σήμερα Τετάρτη, ημέρα όπου θα ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός του 2011 στη Βουλή.

Στην τρίωρη στάση εργασίας συμμετέχουν οι μόνιμοι και δόκιμοι λιμενεργάτες του ΟΛΠ, οι επόπτες και αρχιεργάτες του Οργανισμού, καθώς και τα μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜ.Υ.Λ.Ε).

Πανελλαδική στάση εργασίας κήρυξαν για σήμερα και οι καθηγητές στα γυμνάσια και τα λύκεια.

Σύμφωνα με απόφαση της ΟΛΜΕ, οι καθηγητές δεν θα εργαστούν από τις 12:00 έως τις 14:00 το μεσημέρι για την πρωινή βάρδια και από τις 14:00 το μεσημέρι έως τις 16:00 το απόγευμα για την απογευματινή, με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Στόχος είναι να συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί στην συγκέντρωση που διοργανώνουν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από τη Βουλή, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου, τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 09:00 έως τις 21:00 το βράδυ, ενώ οι εργαζόμενοι σε μετρό, τραμ και ΗΣΑΠ θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Δηλαδή δρομολόγια θα γίνονται από τις 09:00 μέχρι τις 22:00.

Την Παρασκευή, παραμονή των Χριστουγέννων, τα λεωφορεία δε θα κυκλοφορήσουν 12:00 με 16:00, ενώ όλα τα υπόλοιπα μέσα θα κινηθούν κανονικά.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις