ΕΛΛΑΔΑ

Τα διεθνή ΜΜΕ για την επίθεση στο Πρωτοδικείο

Δημοσίευση 30 Δεκεμβρίου 2010, 12:46 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Τα διεθνή ΜΜΕ για την επίθεση στο Πρωτοδικείο
Facebook Twitter Whatsapp

Τον γύρο του κόσμου κάνει από το πρωί της Πέμπτης η είδηση της τρομοκρατικής επίθεσης έξω από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών στους Αμπελόκηπους.

Τον γύρο του κόσμου κάνει από το πρωί της Πέμπτης η είδηση της τρομοκρατικής επίθεσης έξω από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών στους Αμπελόκηπους.

Με ανταποκρίσεις τους από την Αθήνα, ξένες εφημερίδες και πρακτορεία ειδήσεων αναφέρονται στο γεγονός, ενώ ορισμένα συνδέουν την ισχυρή έκρηξη με τη δίκη των συλληφθέντων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», που θα ξεκινήσει μέσα Ιανουαρίου.

«Η Ελλάδα έχει ιστορικό δεκαετιών σε περιστατικά αριστεριστικής βίας. Ορισμένες οργανώσεις έγιναν πιο ενεργές μετά τις ταραχές του Δεκεμβρίου του 2008, που προκλήθηκαν από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από αστυνομικό. Στόχοι των επιθέσεων είναι συνήθως κυβερνητικά κτήρια, τράπεζες και αστυνομικά τμήματα» μεταδίδει το Reuters.

Τόσο το Associated Press όσο και η ηλεκτρονική έκδοση της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal συνδέουν την επίθεση με την δίκη των συλληφθέντων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», που θα ξεκινήσει στις 17 Ιανουαρίου.

«Δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, αλλά οι υποψίες στρέφονται σε ελληνικές ένοπλες οργανώσεις, οι οποίες έχουν αυξήσει τις επιθέσεις τους τα τελευταία δύο χρόνια. Ύποπτοι για συμμετοχή σε οργάνωση θα δικαστούν τον επόμενο μήνα» μεταδίδει το Associated Press.

«Ύποπτα μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» πρόκειται να δικαστούν στις 17 Ιανουαρίου» γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η Wall Street Journal, σημειώνοντας πως η οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη για την αποστολή παγιδευμένων με εκρηκτικά δεμάτων προς ξένες πρεσβείες στην Αθήνα.

Ανάλογη αναφορά κάνει στην πρώτη της σελίδα  η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Washington Post και επικαλούμενη στοιχεία της Europol σημειώνει ότι το 2009 οι επιθέσεις ένοπλων ομάδων σε χώρες της ΕΕ αυξήθηκαν κατά 43%. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία οι περισσότερες επιθέσεις σημειώθηκαν στην Ιταλία, την Ισπανία και την Ελλάδα.

Την είδηση, χωρίς συγκεκριμένες αναφορές, μετέδωσαν επίσης το CNN και η ηλεκτρονική έκδοση της  ιταλικής εφημερίδας Corriere della sera

Η αμερικανική εφημερίδα «The New York Times» σημειώνει ότι η έκρηξη έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την αποστολή των δεμάτων με τα εκρηκτικά από τα μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς». Η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» τονίζει ότι μετά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου 2008 στην Αθήνα διάφορες ακροαριστερές οργανώσεις στην Ελλάδα έχουν επαναδραστηριοποιηθεί με επιθέσεις σε κρατικούς στόχους. Οι έγκυρες γερμανικές εφημερίδες «Frankfurter Αllgemeine Zeitung» και «Suddeutsche Zeitung» έχουν ανεβάσει το θέμα στην πρώτη σελίδα των ηλεκτρονικών εκδόσεων τους. Η δεύτερη ανατρέχει μάλιστα στην πρόσφατη δράση των τρομοκρατικών ομάδων στην Ελλάδα και θυμίζει την αποστολή της επιστολής-βόμβας προς τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr