ΕΛΛΑΔΑ

Βόλτα με τα ποδηλατά τους θα κάνουν Αη Βασίληδες στην Κατερίνη

Δημοσίευση 30 Δεκεμβρίου 2010, 14:42 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Βόλτα με τα ποδηλατά τους θα κάνουν Αη Βασίληδες στην Κατερίνη
Facebook Twitter Whatsapp

Δεκάδες Αη Βασίληδες θα κάνουν την εμφάνιση τους αύριο στους δρόμους της Κατερίνης με ποδήλατα.

Δεκάδες Αη Βασίληδες θα κάνουν την εμφάνιση τους αύριο στους δρόμους της Κατερίνης με ποδήλατα.

Φίλοι του ποδηλάτου θα φορέσουν τα κόκκινα σκουφάκια και θα πάρουν το ποδήλατο τους ανταποκρινόμενοι στην πρωτοβουλία της Ποδηλατικής Από-Δρασης που υποστηρίζει ένθερμα η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας.

Το βασικό τους αίτημα είναι η διάδοση της χρήσης του ποδηλάτου και η δημιουργία ποδηλατοδρόμων καθώς οι χρήστες του ποδηλάτου στην Κατερίνη είναι τρεις χιλιάδες, σε μια πόλη εκατό χιλιάδων κατοίκων, που δεν έχει ούτε ένα εκατοστό ποδηλατόδρομου.

Απέναντι στην κατάσταση αυτή, πολλοί σύλλογοι, φορείς και ομάδες πολιτών, έχουν δραστηριοποιηθεί, ζητώντας την άμεση υλοποίηση των δεσμεύσεων της δημοτικής αρχής για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων αλλά και τη συνεργασία της μαζί τους για κάθε σχετικό έργο υποδομής. Άλλωστε με την οικονομική κρίση πολλοί είναι αυτοί που έχουν στραφεί στα ποδήλατα ως μέσα μεταφοράς.

Το ραντεβού για τη γιορτινή ποδηλατάδα έχει κλειστεί για την Πέμπτη 30η Δεκεμβρίου στις 19:30. "Φορέστε τα σκουφάκια σας, προμηθευτείτε σκουφάκια του Αη Βασίλη και ελάτε να στείλουμε το δικό μας μήνυμα για μια πόλη στην οποία πρέπει κάποτε να μπορούν να κυκλοφορήσουν με ασφάλεια και οι ποδηλάτες", αναφέρεται στην πρόσκληση της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr