ΕΛΛΑΔΑ

"Καμπάνα" στη ΔΕΥΑ Αλμυρού

Δημοσίευση 1 Ιανουαρίου 2011, 11:46 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
"Καμπάνα" στη ΔΕΥΑ Αλμυρού
Facebook Twitter Whatsapp

Στην επιβολή διοικητικών κυρώσεων στη ΔΕΥΑ Αλμυρού και σε επαγγελματικό εργαστήριο κατασκευής γεωργικών μηχανημάτων συνολικού ύψους 9.016,68 ευρώ προχώρησε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας ύστερα από εισηγήσεις της Διεύθυνσης Ανάπτυξης.

Στην επιβολή διοικητικών κυρώσεων στη ΔΕΥΑ Αλμυρού και σε επαγγελματικό εργαστήριο κατασκευής γεωργικών μηχανημάτων συνολικού ύψους 9.016,68 ευρώ προχώρησε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας ύστερα από εισηγήσεις της Διεύθυνσης Ανάπτυξης.

Στη ΔΕΥΑ Αλμυρού, ιδιοκτήτρια της μονάδας βιολογικού καθαρισμού, επιβλήθηκε πρόστιμο 8.133 ευρώ, για τη λειτουργία της μονάδας χωρίς άδεια εγκατάστασης και άδεια λειτουργίας.

Η ιδιοκτήτρια εταιρία δήλωσε ότι δεν έχουν εκδοθεί από την Κτηματική Υπηρεσία οι απαραίτητες άδειες που απαιτούνται ως δικαιολογητικά για την έκδοση της άδειας λειτουργίας. Εκτός όμως αυτού δεν έχουν προσκομιστεί από την ίδια στη Διεύθυνση Ανάπτυξης τα απαραίτητα δικαιολογητικά από άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις της υπηρεσίας της Νομαρχίας προς τη ΔΕΥΑ Αλμυρού.

Εκτός από τις κυρώσεις η Διεύθυνση Ανάπτυξης καλεί σε διάστημα τριών μηνών την ιδιοκτήτρια εταιρία να προσκομίσει μια σειρά από έγγραφα, όπως άδεια διάθεσης υγρών και στερεών αποβλήτων, απόφαση παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης αιγιαλού και συνεχόμενου υποθαλάσσιου χώρου για την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων από την Κτηματική Υπηρεσία, άδεια εκτέλεσης έργων επί αιγιαλού και παραλίας από το Λιμεναρχείο Βόλου. Η μη έγκαιρη συμμόρφωση της ΔΕΥΑ με τα παραπάνω συνεπάγεται την επιβολή σε βάρος της αυστηρότερων κυρώσεων.

Το δεύτερο πρόστιμο 883,68 ευρώ επιβλήθηκε σε επαγγελματικό εργαστήριο κατασκευής γεωργικών μηχανημάτων για τη λειτουργία της δραστηριότητας χωρίς το προβλεπόμενο από τη βιομηχανική νομοθεσία απαλλακτικό από την υποχρέωση εφοδιασμού με άδεια λειτουργίας.

Η επιχείρηση δεν υπέβαλε στην υπηρεσία, μέσα σε προθεσμία που δόθηκε, αιτιολογική αναφορά και παράβολα για τη χορήγηση προθεσμίας προς μεταφορά της σε άλλη κατάλληλη θέση και περιοχή. Η επιχείρηση δεν έχει υποβάλει άδεια οικοδομής που να καλύπτει το σύνολο των κατασκευών που έχουν ανεγερθεί στο συγκεκριμένο οικόπεδο και για το λόγο αυτό θα πρέπει να μεταφερθεί. Σχετικά έχει ενημερωθεί η Διεύθυνση ΧΩΠΕ της ΝΑΜ για να προβεί σε ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.

Κατά των αποφάσεων υπάρχει η δυνατότητα, σε αποκλειστική προθεσμία ενός μήνα από την ημέρα κοινοποίησής τους, προσφυγής, για να κριθούν από το Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Θεσσαλίας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr