ΕΛΛΑΔΑ

Φίλοι με τον πρώην;

Δημοσίευση 4 Ιανουαρίου 2011, 10:01 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Φίλοι με τον πρώην;
Facebook Twitter Whatsapp

Ποια από εμάς δεν έχει μπει σε αυτό το δίλημμα; «Να διατηρήσω φιλική σχέση με τον πρώην ή αυτό είναι αδύνατο;»

Ποια από εμάς δεν έχει μπει σε αυτό το δίλημμα; «Να διατηρήσω φιλική σχέση με τον πρώην ή αυτό είναι αδύνατο;»

Η λέξη «πρώην» από μόνη της εκφράζει το τέλος μια σχέσης!

Τώρα το αν μπορεί αυτή η σχέση να συνεχιστεί αλλά με άλλη μορφή – φιλική – αυτό σίγουρα εξαρτάται από το πόσο σοβαρή και μακροχρόνια ήταν η σχέση αλλά και από τον τρόπο που η σχέση αυτή τέλειωσε.

Σε περιπτώσεις όπου μια δυνατή φιλία προϋπήρχε της σχέσης τότε είναι ευκολότερο να διατηρηθεί η φιλία και μετά τον χωρισμό. Σαφώς και σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, κατά την διάρκεια του οποίου η σχέση με τον πρώην θα επαναπροσδιοριστεί ως φιλική. Η αγάπη και το δέσιμο μεταξύ πραγματικών φίλων του αντίθετου φίλου δεν εξαφανίζονται έστω και εάν έχει επακολουθήσει ένα διάστημα όπου η φιλική σχέση μετατράπηκε σε ερωτική σχέση που έκανε τον κύκλο της και τέλειωσε.

Πολλές φορές ερωτικές σχέσεις μεταξύ φίλων προκύπτουν ακριβώς γιατί υπάρχει αυτή η δυνατή φιλική αγάπη και το δέσιμο χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει πραγματικό ερωτικό στοιχείο. Αυτό με την πάροδο του χρόνου γίνεται ξεκάθαρο και στους δύο γι αυτό και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να συνεχίσουν την σχέση τους ως φίλοι και μάλιστα χωρίς κανένα απωθημένο του τύπου «τι θα γινόταν αν τελικά είχαμε σχέση;»

Η μεγάλη δυσκολία στην διατήρηση μιας φιλικής σχέσης μετά από μια ερωτική σχέση συνήθως υπάρχει σε εκείνες τις περιπτώσεις που η σχέση δεν υπήρξε ποτέ φιλική στο παρελθόν. Σε αυτή την περίπτωση είναι δύσκολο και για τους δύο πρώην.
Κάθε φορά που θα συναντιέστε, όσο άνετοι και να θέλετε να είστε μαζί του, οι στιγμές ευτυχίας που κάποτε ζήσατε μαζί θα επανέρχονται στο προσκήνιο και θα μπερδεύεστε ακόμα περισσότερο. Για να μην αναφερθώ στη περίπτωση που σας χώρισε αυτός και εσείς δεν το έχετε ξεπεράσει.

Είναι κατανοητό πως θέλετε να τον βλέπετε συνέχεια έστω και αν αυτός σας αντιμετωπίζει πλέον φιλικά. Μέχρι που όμως είστε έτοιμη να φτάσετε για να τον έχετε στη ζωή σας;
Σκεφτείτε τη στιγμή που θα σας παρουσιάσει τη νέα του κοπέλα... Γιατί πιστέψτε με κάποια στιγμή θα γίνει και αυτό. Τότε όχι μόνο θα δημιουργήσετε μέσα σας βαθύτερη πληγή αλλά δεν θα μπορείτε και να τον κατηγορήσετε για κάτι. Θα κατηγορήσετε, λοιπόν, πάλι τον εαυτό σας και θα συνεχίσετε να λειτουργείτε αυτοκαταστροφικά. Απομακρυνθείτε καλύτερα όσο είναι νωρίς προτού πιάσετε κολλητή φίλη τη νέα αγαπημένη του.
Φιλία μετά από δυνατό έρωτα;
Μόνο σε ταινία επιστημονικής φαντασίας!

Γωγώ Κυριαζή

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr