ΕΛΛΑΔΑ

Σε δραματική κατάσταση οι έμποροι

Δημοσίευση 4 Ιανουαρίου 2011, 13:38 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σε δραματική κατάσταση οι έμποροι
Facebook Twitter Whatsapp

Αν και επίσημα οι εκπτώσεις θα κάνουν πρεμιέρα στις 15 Ιανουαρίου, οι προσφορές έχουν ξεκινήσει σχεδόν σε όλα τα καταστήματα, σε μία προσπάθεια των ιδιοκτητών τους να προσελκύσουν περισσότερους καταναλωτές.

Αν και επίσημα οι εκπτώσεις θα κάνουν πρεμιέρα στις 15 Ιανουαρίου, οι προσφορές έχουν ξεκινήσει σχεδόν σε όλα τα καταστήματα, σε μία προσπάθεια των ιδιοκτητών τους να προσελκύσουν περισσότερους καταναλωτές.

Οι προσδοκίες είναι στραμμένες τώρα στις επίσημες εκπτώσεις όπως αναφέρει το μέλος του Δ.Σ. Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Νίκος Γιαννέτος.

"Η φετινή χρονιά ήταν από τις πιο δύσκολες για την αγορά και για την οικονομία γενικότερα. Σημαδεύτηκε από τις κοινωνικές αντιπαραθέσεις που προκάλεσαν τα μέτρα. Και σε αυτή τη συγκυρία οι έμποροι της Αθήνας ήταν παρατηρητές. Παρατηρητές σε ένα κλίμα που διαμορφώθηκε και επηρέασε ολόκληρη την Ελλάδα και τη συμπεριφορά των καταναλωτών που χαρακτηρίζεται από ανασφάλεια και από έλλειψη εμπιστοσύνης. Ο Δεκέμβρης ειδικά προσέφερε 5 μονάδες πλην, στον ήδη χαμένο τζίρο της χρονιάς, που ήταν γύρω στο 20% χαμηλότερος από πέρυσι. Οι προσδοκίες μας τώρα στρέφονται στις εκπτώσεις", αναφέρει ο κ. Γιαννέτος.

Επιβάρυνση στο αρνητικό κλίμα της αγοράς προκάλεσαν και οι κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σημειώνει ο κ. Γιαννέτος, αναφέροντας ότι "Τα μέσα μαζικής μεταφοράς έχουν καταξιωθεί πολύ τα τελευταία χρόνια στη συνείδηση των καταναλωτών και χρησιμοποιούνται πολύ. Κάθε κινητοποίηση τους λοιπόν αποτελεί μεγάλη απώλεια για την πόλη. Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα είναι η ανασφάλεια που δημιουργήθηκε από την κατάσταση που ζούμε, με την ύφεση, με τις αναγκαίες προσαρμογές και με τις αναδιαρθρώσεις".

Σχετικά με την κατάσταση που βιώνουν οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων, ο Νίκος Γιαννέτος, τονίζει ότι "οι επιχειρηματίες σήμερα βιώνουν τις πιο δύσκολες και δραματικές στιγμές στην πορεία τους. Έχουν επηρεαστεί οι πάντες. Όλοι βιώνουν την ίδια κατάσταση. Οι επιπτώσεις έχουν ήδη παρουσιαστεί και σε τομείς της απασχόλησης αλλά και στα έσοδα του κράτους. Αυτή η κατάσταση θα φέρει και δυσκολίες, αλλά θα δημιουργήσει και προϋποθέσεις για τη λειτουργία των επιχειρήσεων, οι οποίες λόγω της φούσκας είχαν εγκαταλειφθεί. Σήμερα όλες οι επιχειρήσεις προωθούν μια αναδιάρθρωση των οικονομικών τους και αυτό είναι που τις κάνει να αντέχουν".

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr