ΕΛΛΑΔΑ

Ανοικτά θα είναι μουσεία και μνημεία όλες τις μέρες του χρόνου

Δημοσίευση 5 Ιανουαρίου 2011, 12:47 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ανοικτά θα είναι μουσεία και μνημεία όλες τις μέρες του χρόνου
Facebook Twitter Whatsapp

Λύση στο "αδιέξοδο των κλειστών μουσείων" προτείνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Λύση στο "αδιέξοδο των κλειστών μουσείων" προτείνει το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Με σχετική ρύθμιση που προωθεί άμεσα το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες η απρόσκοπτη λειτουργία των Μουσείων της χώρας, που όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της έλλειψης προσωπικού φύλαξης.

Συγκεκριμένα, 194 διοριστέοι υπάλληλοι από το 2009, θα ξεκινήσουν να εργάζονται άμεσα ως προσωρινό προσωπικό φύλαξης, κυρίως στα εμβληματικά μουσεία της χώρας (Εθνικό Αρχαιολογικό, Βεργίνα, Δελφοί, Νομισματικό, Λαογραφικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης κ.α) .

Σύμφωνα με κύκλους του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις που έχουν δημιουργηθεί κυρίως από την λήξη των συμβάσεων και την συνταξιοδότηση των υπαλλήλων «ώστε να μην υπάρχει κλειστή αίθουσα σε ελληνικό μουσείο», σύμφωνα με εντολή που έχει δώσει στις αρμόδιες υπηρεσίες ο υπουργός Παύλος Γερουλάνος.

Παράλληλα, προωθείται και η πρόσληψη στο ΥΠΠΟΤ 2500 ατόμων μέσω ΑΣΕΠ που βρίσκεται στην τελική ευθεία της υπογραφής απο το Υπουργείο Οικονομικών.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr