ΕΛΛΑΔΑ

Ξαναχτύπησε ο Μητροπολίτης Πειραιώς

Δημοσίευση 8 Ιανουαρίου 2011, 08:53 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ξαναχτύπησε ο Μητροπολίτης Πειραιώς
Facebook Twitter Whatsapp

"Ξαναχτύπησε" ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ. Λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις του για τους Εβραίους που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, επανήλθε εκ νέου στο θέμα με άρθρο του σε εκκλησιαστική ιστοσελίδα.
Δικαιολογώντας τα λεγόμενά του, ο Μητροπολίτης, τόνισε:

"Ξαναχτύπησε" ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ. Λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις του για τους Εβραίους που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, επανήλθε εκ νέου στο θέμα με άρθρο του σε εκκλησιαστική ιστοσελίδα.
Δικαιολογώντας τα λεγόμενά του, ο Μητροπολίτης, τόνισε:

«Μετέφερα απλώς τον αληθή μαρτυρικό λόγο των χιλιάδων αντισιωνιστών Εβραίων συνανθρώπων μας οι οποίοι δεκαετίες τώρα μάχονται την Σιωνιστική εκτροπή από τον αληθή Ιουδαϊσμόν, καταδεικνύοντες ότι η θεολογία των Σιωνιστών ηγετών με την σφοδρά επιθυμία τους για την πραγμάτωσι του ονείρου παγκόσμιας εξουσίας και ηγεσίας διεστράφη από τον θεϊσμόν της Παλαιάς Διαθήκης των Προφητών και των Δικαίων, εις Εωσφορισμόν και Σατανισμόν αποδεχθέντες την θεολογία του Δυϊσμού και αναμένοντες ως «Μεσσία της δόξης» τον αναγγελόμενον εις τον αιώνιον λόγον του Θεού άνθρωπον της αποστασίας και της ανομίας, τον ως Αντίχριστον ονομαζόμενον. Δι’ αυτόν σχεδιάζεται η επανοικοδόμησις του Ναού του Σολωμόντος επί του λόφου, όπου τώρα ευρίσκεται το τέμενος του Ομάρ και διαδίδεται και διαφημίζεται η αναγκαιότης της δήθεν παγκοσμίου Κυβερνήσεως και του παγκοσμίου ηγέτη, η κατάργησις των εθνικών κρατών και η οικονομική συνένωσις με ένα παγκόσμιο νόμισμα».
Πρόσθεσε, δε, πως «δεν αποδέχομαι την κατηγορία του αντισημιτισμού που τεχνηέντως επεχείρησε το παγκόσμιο Σιωνιστικό λόμπυ να μου προσάψει διαστρέφοντας τους λόγους μου, διότι απλώς ανέδειξα την αλήθεια των πραγματικών περιστατικών που καταγγέλουν δεκάδες χρόνια οι ομοεθνείς των. Δια τον Ισραηλιτικόν λαόν τρέφω αισθήματα βαθυτάτης αγάπης και εκτιμήσεως όπως δια κάθε λαόν της υφηλίου, ως οφείλω ως μέλος της Αδιαιρέτου Εκκλησίας του Χριστού.
Αντισιωνιστής είμαι και όχι αντισημίτης αντικρούων την πλανημένη και αδόκιμη θεώρηση του κόσμου και της ζωής με τον τραγικό και απαράδεκτο εωσφορισμό, που διαδίδεται δια μέσου των παραρτημάτων του Διεθνούς Σιωνισμού, των μασονικών σε κάθε χώρα στοών, όπου υπό τα κρυπτογραφικά στοιχεία του ιδίου Θεού της Μασονίας ΜΑΤΣ (Μέγας Αρχιτέκτων του Σύμπαντος) κρύπτεται ο Εωσφόρος».
Ο Μητροπολίτης αναφέρεται επίσης σε πολλά ζητήματα που άπτονται της εξωτερικής πολιτικής ενώ επικρίνει και δημοσιεύματα εφημερίδων που άσκησαν κριτική στις θέσεις του.
Και καταλήγει με μία δήλωση όπως λέει χαρακτηριστικά , προς κάθε ενδιαφερόμενο : « Οι Ιεράρχαι της Αδιαιρέτου, Ακαινοτομήτου Ορθοδόξου του Χριστού Εκκλησίας για θέματα πίστεως δεν παραιτούνται αλλά πεθαίνουν είτε στην εξορία είτε στο ικρίωμα.»

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr