ΕΛΛΑΔΑ

Δεν αυξάνεται...προς το παρόν η τιμή του ψωμιού

Δημοσίευση 10 Ιανουαρίου 2011, 13:21 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Δεν αυξάνεται...προς το παρόν η τιμή του ψωμιού
Facebook Twitter Whatsapp

Από 3 έως 7 λεπτά αναμένεται να αυξηθεί η τιμή του ψωμιού, τονίζουν οι αρτοποιοί πιεζόμενοι , όπως λένε, από την αύξηση του ΦΠΑ.

Από 3 έως 7 λεπτά αναμένεται να αυξηθεί η τιμή του ψωμιού, τονίζουν οι αρτοποιοί πιεζόμενοι , όπως λένε, από την αύξηση του ΦΠΑ.

Σύμφωνα με τους αλευροβιομήχανους, ήδη η διεθνής τιμή των αλεύρων έχει ανατιμηθεί κατά 3 λεπτά το κιλό. Να σημειωθεί ότι εάν αυξηθεί η τιμή των αλεύρων, η αύξηση αυτή δεν επηρεάζει μόνο την τιμή του ψωμιού αλλά πλήθος προϊόντων, όπως τα ζυμαρικά, είδη ζαχαροπλαστείου κλπ.

Ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Ντίνος Ρόβλιας, ο οποίος είχε τη Δευτέρα συναντήσεις με τους εκπροσώπους της αλευροβιομηχανίας και των αρτοποιών, δήλωσε ότι η τιμή του ψωμιού δεν θα αυξηθεί καθώς δεν υπάρχουν νέα δεδομένα που να δικαιολογούν ανατιμήσεις, συμπληρώνοντας ότι υποσχέθηκαν να απορροφήσουν και την αύξηση του ΦΠΑ.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, Μ. Μούσιος, ανέφερε ότι όντως δεν υπάρχει θέμα αύξησης της τιμής προς το παρόν αλλά οι πληροφορίες που υπάρχουν από τους προμηθευτές τους είναι ότι έρχονται μέχρι το τέλος του μήνα μεγάλες αυξήσεις στην τιμή των αλεύρων. Ο κ. Μούσιος ανέφερε ότι δεν γνωρίζουν οι αρτοποιοί πόσο θα είναι το ποσοστό της αύξησης στην τιμή των αλεύρων.

Τέλος, οι αλευροβιομήχανοι δήλωσαν σε δημοσιογράφους ότι οι τιμές των αλεύρων θα διαμορφωθούν το προσεχές διάστημα γύρω στα 320 ευρώ ο τόνος ενώ πέρυσι το καλοκαίρι η τιμή ήταν στα 15Ο ευρώ ο τόνος και αιτία είναι η αύξηση της τιμής των σιτηρών, των μεταφορικών κλπ.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr