ΕΛΛΑΔΑ

"Γολγοθάς" οι μετακινήσεις των Αθηναίων

Δημοσίευση 11 Ιανουαρίου 2011, 05:53 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
"Γολγοθάς" οι μετακινήσεις των Αθηναίων
Facebook Twitter Whatsapp

Νέες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιήσουν από σήμερα, Τρίτη έως και την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

Νέες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιήσουν από σήμερα, Τρίτη έως και την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

Συγκεκριμένα, για σήμερα και την Τετάρτη 11 και 12 του μηνός αντίστοιχα, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3:30 το απόγευμα, ενώ οι συνάδελφοί τους στα Τρόλεϊ θα κάνουν στάση εργασίας 11 με 3 το απόγευμα. Τόσο τα λεωφορεία όσο και τα τρόλεϊ θα ακινητοποιηθούν εντελώς την Πέμπτη 12 του μηνός, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία.

Ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, όπως έχει ανακοινωθεί επίσημα, θα ακινητοποιηθεί σήμερα από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, στα σχέδια των εργαζομένων και κυρίως των ηλεκτροδηγών, είναι να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την Τετάρτη, 12 του μηνός και νέα στάση εργασίας 12 με 4 το απόγευμα την Πέμπτη. Επίσης οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ ανακοίνωσαν ότι αύριο θα απέχουν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί από την έκδοση και τον έλεγχο των εισιτηρίων.

Το Μετρό θα κυκλοφορήσει κανονικά σήμερα, ενώ αναμένεται απόφαση για την Τετάρτη και την Πέμπτη. Και επειδή στο Μετρό υπάρχουν διαφορετικές συνδικαλιστικές απόψεις, τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, ΣΕΛΜΑ, πραγματοποίησαν σήμερα Γενική Συνέλευση και αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο εξής σε στάσεις εργασίας και εξήγγειλαν 24ωρη απεργία για την Πέμπτη, ζητώντας παράλληλα συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου ΥΜΔ. Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, από την προσεχή Δευτέρα, 17 του μηνός θα κατέλθουν σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες.

Οι κινητοποιήσεις, σύμφωνα με τα όσα αφήνουν να διαρρεύσουν οι συνδικαλιστές όλων των επιμέρους μέσων θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα, ενώ οι διοικήσεις των επιχειρήσεων, αναμένεται να προσφύγουν στο Πρωτοδικείο ζητώντας να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι κινητοποιήσεις.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr