ΕΛΛΑΔΑ

Νηστικά τα παιδιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της Μυτιλήνης!

Δημοσίευση 11 Ιανουαρίου 2011, 11:59 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Νηστικά τα παιδιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της Μυτιλήνης!
Facebook Twitter Whatsapp

Απίστευτο και όμως το είδαμε κι αυτό!!! Στον Δήμο Λέσβου δεν έχουν λεφτά πλέον ούτε για να ταΐσουν τα παιδάκια που φιλοξενούνται στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του νησιού!!!

Απίστευτο και όμως το είδαμε κι αυτό!!! Στον Δήμο Λέσβου δεν έχουν λεφτά πλέον ούτε για να ταΐσουν τα παιδάκια που φιλοξενούνται στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του νησιού!!!

Αυτό τουλάχιστον γνωστοποιεί με ανακοίνωση ο Δήμος ενημερώνοντας του γονείς για την «προσωρινή» όπως χαρακτηρίζει οικονομική δυσχέρεια στην οποία έχει περιέλθει και η οποία τον κάνει μέχρι να λάβει την τακτική επιχορήγηση από το Υπουργείο, να μην έχει να πληρώσει για τη διατροφή των νηπίων!

Μάλιστα ο Δήμος στην ανακοίνωση κάνει ένα βήμα παραπέρα παρακαλώντας τους μάλιστα γονείς να δίνουν στα παιδιά τους φαγητό από το σπίτι. Φροντίζει βλέπετε για αυτά ώστε να μην «πεθάνουν» και της πείνας!!! Μάλλον ξεχνούν ότι η δωρεάν δημόσια προσχολική αγωγή είναι αποκλειστική υποχρέωση του κράτους…


Το τραγικό της υπόθεσης όμως δεν σταματά εδώ, έχει και συνέχεια. Σήμερα το πρωί καλούσαν τους εργαζόμενους γονείς των παιδιών να αφήσουν τις δουλειές τους και να πάνε να πάρουν τα παιδιά τους από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς μέχρι τις 1 το μεσημέρι για να μην μείνουν νηστικά!!! Που ακούστηκε αυτό;;;!

Την ίδια ώρα το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, με ανακοίνωση του εκφράζει την δυσαρέσκειά του και την αποδοκιμασία του για όσα ζητά από τους γονείς Δήμος. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «Δε φτάνει τα όσα δεινά έχουν να αντιμετωπίσουν σήμερα οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα οι εργαζόμενες μητέρες βρεφών και νηπίων, που με στερήσεις εξοικονομούν τα χαράτσια (τροφεία), τα οποία επιβλήθηκαν από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές και που σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνάνε τα 120 ευρώ το μήνα, ώστε να μπορούν να έχουν τα παιδιά τους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Το κερασάκι στη τούρτα ήταν, η σημερινή ενέργεια της δημοτικής αρχής του Δήμου Λέσβου να καλέσει, μέσω των υπευθύνων των βρεφονηπιακών σταθμών, τους γονείς να πάρουν τα παιδιά τους το μεσημέρι (1.00 μ.μ.), διότι οι προμηθευτές δεν τους προμηθεύουν πλέον τα απαραίτητα για τη σίτιση των παιδιών.»

«Είναι απαράδεκτο στη σημερινή εποχή, η περικοπή της σίτισης των βρεφών και νηπίων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Μας γυρίζει πολλά-πολλά χρόνια πίσω, με πολλαπλές συνέπειες.» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr