ΕΛΛΑΔΑ

Κατά του φραχτη ο Άνθιμος Αλεξανδρουπόλεως

Δημοσίευση 12 Ιανουαρίου 2011, 15:47 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κατά του φραχτη ο Άνθιμος Αλεξανδρουπόλεως
Facebook Twitter Whatsapp

Κατά της κατασκευής “φράχτη” στον Έβρο για την αποτροπή τής εισόδου παράνομων μεταναστών, τάσσεται σε άρθρο του ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος.

Κατά της κατασκευής “φράχτη” στον Έβρο για την αποτροπή τής εισόδου παράνομων μεταναστών, τάσσεται σε άρθρο του ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος.

“Η καταφυγή σε εκβιαστικούς τρόπους, σε απάνθρωπες τακτικές και σε εξευτελιστικές για την ανθρώπινη προσωπικότητα μεθόδους, που θα αποβούν μομφή για τον πολιτισμό μας –τουλάχιστον τον ελληνικό– δεν είναι λύση. Το συρματόπλεγμα δεν είναι λύση. Είναι απέλπιδα προσπάθεια, εκ των προτέρων καταδικασμένη σε αποτυχία, που παραπέμπει σε άλλες περιοχές και σε άλλες εποχές…”, τονίζει στο άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως (www.imalex.gr) ο Άνθιμος, θέτοντας παράλληλα και τα εξής ερωτήματα:

“Δηλαδή, τι; Όταν στοιβαχτούν οι λαθρομετανάστες στο ελληνικό ρείθρο του ποταμού, πίσω από το συρματόπλεγμα, καθώς θα χιονίζει ή όταν φουσκώνουν τα νερά, οι άνθρωποι αυτοί θα παραμένουν εκεί νηστικοί και μουσκεμένοι για να εξαναγκαστούν να επιστρέψουν πίσω στην Τουρκία; Δεν είναι λύση αυτή, τουλάχιστον πολιτισμένη. Και εμείς θα τους βλέπουμε απαθείς να πνίγονται ή να λιμοκτονούν ή να μαστίζονται από τα κουνούπια;”.

Πάντως, ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως παραδέχεται ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, υπογραμμίζοντας: “Βεβαίως, το κύμα αυτό πρέπει να σταματήσει, αν και προσωπικά δεν το πιστεύω όσο συνεχίζεται η άδικη συμπεριφορά των χωρών της Δύσης έναντι των φτωχών και υπανάπτυκτων λαών του Νότου και της Ασίας. Φυσικά, η χώρα μας δεν έχει ατελείωτες δυνατότητες φιλοξενίας. Μα, όπως τα σύνορα διασφαλίζονται από το στρατό, μόνον όταν εκλείψει και η έσχατη διπλωματική και πολιτική προσπάθεια, το ίδιο να συμβεί και τώρα”.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr