ΕΛΛΑΔΑ

Υπό προστασία οι δικαστικοί που ασχολούνται με την τρομοκρατία

Δημοσίευση 13 Ιανουαρίου 2011, 07:28 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Υπό προστασία οι δικαστικοί που ασχολούνται με την τρομοκρατία
Facebook Twitter Whatsapp

Σε στενό αστυνομικό κλοιό προστασίας θα βρίσκονται εφεξής, καθ' όλο το 24ωρο, οι δικαστικοί που ασχολούνται, ή θα ασχοληθούν στο μέλλον με υποθέσεις τρομοκρατίας.

Σε στενό αστυνομικό κλοιό προστασίας θα βρίσκονται εφεξής, καθ' όλο το 24ωρο, οι δικαστικοί που ασχολούνται, ή θα ασχοληθούν στο μέλλον με υποθέσεις τρομοκρατίας.

Αυτό αποφάσισαν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης μετά την προκήρυξη, με την οποία η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στα Διοικητικά Δικαστήρια της Αθήνας, εκτοξεύοντας απειλές κατά δικαστικών.

Το σχέδιο για την ασφάλεια των δικαστικών ανέλαβαν να υλοποιήσουν υπηρεσιακοί παράγοντες των δύο υπουργείων, οι οποίοι καταστρώνουν ένα πλήρες επιχειρησιακό πλάνο 24ωρης βάσης, που θα περιλαμβάνει :

α. Επιτήρηση των οικιών δικαστών και εισαγγελέων και,

β. Τη συγκρότηση ομάδων αστυνομικών που θα συνοδεύουν δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς στις μετακινήσεις τους.

Στους σχεδιασμούς των υπηρεσιακών παραγόντων περιλαμβάνεται ως προτεραιότητα η προστασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν συγκεκριμενοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν για τη φύλαξη των δικαστικών, που θα απαρτίσουν τη σύνθεση του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων της Αθήνας, το οποίο θα δικάσει στις 17 Ιανουαρίου τους προφυλακισμένους ως μέλη της οργάνωσης "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς".

Οι δικαστές και οι εισαγγελείς, που θα ασχοληθούν με την εκδίκαση της εν λόγω υπόθεσης, θα ενταχθούν στο προαναφερόμενο σχέδιο προστασίας, που περιλαμβάνει την φύλαξη - επιτήρηση των κατοικιών τους, καθώς και συνοδευτική προστασία αστυνομικών δυνάμεων κατά τις μετακινήσεις τους από και προς το δικαστήριο και οπουδήποτε αλλού.

Η δίκη των συλληφθέντων μελών της "Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς" που αρχίζει τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, δημιουργεί πρόσθετους φόβους στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για το ενδεχόμενο να υπάρξει αυτές τις μέρες κάποια "σοβαρή ενέργεια".

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, έχουν τεθεί ήδη σε "κλοιό προστασίας", περίπου 50 δικαστές και εισαγγελείς που υπηρετούν στην πρωτεύουσα, με οχήματα της ΕΛ.ΑΣ να εποπτεύουν τις κινήσεις τους και να διέρχονται συνεχώς, έξω από τα σπίτια τους.

Εξάλλου, 200 αστυνομικοί σε καθημερινή βάση έχουν αναλάβει τη φρούρηση δικαστικών κτιρίων σε όλη την Ελλάδα ενώ ενισχυμένη αστυνομική δύναμη έχει διατεθεί για τη φύλαξη σωφρονιστικών ιδρυμάτων και ιδιαίτερα των φυλακών Κορυδαλλού.

Από την άλλη πλευρά, στο σκοτάδι φαίνεται να παραμένουν οι έρευνες των διωκτικών αρχών για τον εντοπισμό των ασύλληπτων μελών της οργάνωσης αλλά και την ανεύρεση της γιάφκας με τον οπλισμό τους.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr