ΕΛΛΑΔΑ

Στα "δίχτυα" του ΣΔΟΕ εισαγωγέας ιατρικών μηχανημάτων

Δημοσίευση 14 Ιανουαρίου 2011, 13:43 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Στα "δίχτυα" του ΣΔΟΕ εισαγωγέας ιατρικών μηχανημάτων
Facebook Twitter Whatsapp

Μεγάλης έκταση υπερτιμολόγηση 10 εκατ. ευρώ που μεθοδεύτηκε με τριγωνικές συναλλαγές στις οποίες συμμετείχαν ιταλική, κυπριακή και ελληνική επιχείρηση αποκάλυψε το ΣΔΟΕ.

Μεγάλης έκταση υπερτιμολόγηση 10 εκατ. ευρώ που μεθοδεύτηκε με τριγωνικές συναλλαγές στις οποίες συμμετείχαν ιταλική, κυπριακή και ελληνική επιχείρηση αποκάλυψε το ΣΔΟΕ.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών οι ελεγκτές του Σ.Δ.Ο.Ε., αξιοποιώντας το νέο σύστημα ELENXIS σε έλεγχο σε επιχείρηση, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της Υγείας ως εισαγωγέας έμπορος προμηθευτής ιατρικών ειδών και μηχανημάτων (υλικών που χρησιμοποιούνται σε καρδιολογικές επεμβάσεις) κατά κύριο λόγο σε Δημόσια Νοσοκομεία διαπιστώθηκε αυτή η μεγάλης έκτασης υπερτιμολόγηση.

Ο ιδιοκτήτης της ελληνικής επιχείρησης είναι ταυτόχρονα και ιδιοκτήτης της Κυπριακής εταιρείας με αποκλειστικό σκοπό την υπερτιμολόγηση εμπορευμάτων τα οποία η ελληνική επιχείρηση πωλεί σε Δημόσια Νοσοκομεία με υπέρογκα ποσοστά κέρδους.

Όπως διαπιστώθηκε μέσω της Κυπριακής εταιρίας το προϊόν της υπερτιμολόγησης επιστρέφεται στον ιδιοκτήτη της ελληνικής επιχείρησης μέσω εμβασμάτων προς άλλη την επιχείρηση συμφερόντων του η οποία έχει έδρα στις Σεϋχέλλες.

Στο υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι η ανάδειξη και επιλογή των προς έλεγχο υποθέσεων γίνεται μέσω της ανάλυσης κινδύνου, και της επεξεργασίας - αξιολόγησης των υπαρχόντων στοιχείων, τα οποία και εμπλουτίζονται από τη συνεχή ανατροφοδότηση της Βάσης Δεδομένων του ELENXIS

Το υπουργείο Οικονομικών ξεκίνησε άμεσα στη διερεύνηση της υπόθεσης αυτής δεδομένου όπως αναφέρει ο κλάδος της Υγείας είναι ιδιαιτέρου κοινωνικού και οικονομικού ενδιαφέροντος και επηρεάζει άμεσα τις δημόσιες δαπάνες μέσω των χρεών των Δημοσίων Νοσοκομείων και των Ασφαλιστικών Οργανισμών, που καλούνται να καταβάλουν ποσά τα οποία διογκώνονται με διάφορες μεθοδεύσεις από τις επιχειρήσεις, η Υπηρεσία μας ξεκίνησε άμεσα την διερεύνηση της υπόθεσης.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr