ΕΛΛΑΔΑ

Διακόπηκε για τη Δευτέρα η δίκη των "Πυρήνων"

Δημοσίευση 17 Ιανουαρίου 2011, 11:14 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Διακόπηκε για τη Δευτέρα η δίκη των "Πυρήνων"
Facebook Twitter Whatsapp

Τη Δευτέρα θα συνεχιστεί η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων των εννέα παρόντων κατηγορουμένων ως μελών της οργάνωσης "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς".

Τη Δευτέρα θα συνεχιστεί η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων των εννέα παρόντων κατηγορουμένων ως μελών της οργάνωσης "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς".

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει απόφαση στα αιτήματα της υπεράσπισης και των ίδιων των κατηγορουμένων για μαγνητοφώνηση της διαδικασίας, αλλά και για το θέμα της παράδοσης ταυτοτήτων που έχει επιβληθεί στους προσερχόμενους στις φυλακές Κορυδαλλού.

Κατά την αποχώρηση των έξι κρατούμενων κατηγορούμενων, φίλοι τους που είχαν συγκεντρωθεί προς συμπαράστασή τους, φώναξαν μέσα στην αίθουσα συνθήματα και έκαναν φιλικούς χαιρετισμούς προς τους κατηγορούμενους.

Η ένταση μεταξύ των εννέα κατηγορουμένων - από τους συνολικά 13 - και της έδρας στο Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων, είχε ξεκινήσει από το πρωί και ολοκληρώθηκε με τη δήλωση του κατηγορούμενου Χάρη Χατζημιχελάκη στην πρόεδρο: "Μείνε να δικάσεις μόνη σου με τους αστυνομικούς".

Αρχικά, αφότου το Δικαστήριο εκφώνησε τα ονόματα των έξι προσωρινά κρατούμενων και των τριών ελεύθερων, με όρους, κατηγορουμένων ζήτησε να πάρει το λόγο ένας εξ αυτών, ο Παναγιώτης Μασούρας. Ο κατηγορούμενος δήλωσε ότι επιθυμούν να εξασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας της δίκης και να μην καταγράφονται στην είσοδο τα στοιχεία των "συντρόφων τους".

Η πρόεδρος του απάντησε: "Εντάξει να μιλήσουν οι συνήγοροί σας".

Τότε σηκώθηκε ο εκ των κατηγορουμένων, Χαρίλαος Χατζημιχελάκης και απευθυνόμενος στην πρόεδρο της φώναξε: "Επειδή το αίτημά μας το γράψατε μην πω που... σηκωθείτε πάμε να φύγουμε".

Το λόγο έλαβαν οι, εκ των συνηγόρων, Σπύρος Φυτράκης, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Άννα Παπαρούσου, οι οποίοι ζήτησαν από το Δικαστήριο να θέσει κανόνες ώστε να εξασφαλιστεί δίκαιη δίκη.

Οι συνήγοροι έθεσαν και αυτοί το θέμα της καταγραφής στοιχείων στην είσοδο της αίθουσας. Ζήτησαν, επίσης, να μην είναι δέσμιοι (να μην έχουν χειροπέδες) οι κατηγορούμενοι όταν παραμένουν στην αίθουσα στη διάρκεια των διακοπών της διαδικασίας.

Η πρόεδρος ζήτησε από κάποιες γυναίκες, που βρίσκονταν στην πίσω πλευρά της αίθουσας, να καθίσουν κάτω και να μην κάνουν χειρονομίες.

Οι γυναίκες αντέδρασαν και η πρόεδρος τους είπε ότι εάν συνεχίσουν να κάνουν σχήματα με τα χέρια θα κρατηθούν. Τότε σηκώθηκε ο Χατζημιχελάκης και φώναξε: "Άμα φύγουν αυτοί θα φύγουμε και εμείς".

Στη συνέχεια, όταν η πρόεδρος προειδοποίησε ότι οι κυρίες θα κρατηθούν αν συνεχίσουν να κάνουν σχήματα, ο Χατζημιχελάκης φώναξε: "Σοβαρά; Ξεφτιλισμένη δίκασε τότε άδεια αίθουσα".

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπονται 13 κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, αλλά και για τις εκρήξεις που είχαν γίνει στην οικία του πρώην υφυπουργού Παν. Χηνοφώτη , στο γραφείο της υπουργού Λούκας Κατσέλη καθώς και στην περίφραξη του υπουργείου Μακεδονίας- Θράκης.

Η αστυνομία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, που τηρούνται εντός και εκτός δικαστικής αίθουσας, και έχει προβεί ήδη στον σχεδιασμό για την μετακίνηση των δικαστών που έχουν κληρωθεί να μετέχουν στην σύνθεση του δικαστηρίου.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr