ΕΛΛΑΔΑ

Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί της Πελοποννήσου

Δημοσίευση 17 Ιανουαρίου 2011, 12:53 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί της Πελοποννήσου
Facebook Twitter Whatsapp

Σκληραίνουν τη στάση τους οι φαρμακοποιοί της Πελοποννήσου απέναντι στο υπουργείο Υγείας και σε ότι αφορά σχετικά με το "άνοιγμα" του επαγγέλματός τους.

Σκληραίνουν τη στάση τους οι φαρμακοποιοί της Πελοποννήσου απέναντι στο υπουργείο Υγείας και σε ότι αφορά σχετικά με το "άνοιγμα" του επαγγέλματός τους.

Η πρόεδρος του Φαρμακευτικού συλλόγου Αρκαδίας Βασιλική Φράγκου με δηλώσεις πριν από λίγο, σημείωσε ότι "δεν κάνουμε πίσω στο θέμα του ιδιοκτησιακού μας καθεστώτος, στο ζήτημα της πλήρους απελευθέρωσης του επαγγέλματος και στην κατάργηση της σταθερής λιανικής τιμής, γιατί το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να γίνει αντιληπτό".

Η κα Φράγκου επεσήμανε ότι "θα πρέπει να καταλάβουν στην κυβέρνηση ότι ο φαρμακοποιός είναι λειτουργός υγείας και δεν θα επιτρέψουμε να δοθεί η ιδιοκτησία και η διεύθυνση του φαρμακείου σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών".

Η πρόεδρος του Φαρμακευτικού συλλόγου ενημέρωσε ότι απόψε το βράδυ θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασιστεί η μορφή των κινητοποιήσεων σε επίπεδο νομού και υπογράμμισε, "ζητούμε συγνώμη από τους πολίτες για την αναστάτωση που θα δημιουργηθεί, όμως να γνωρίζουν, η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση".

Η κα Φράγκου ανέφερε ότι στα γραφεία του φαρμακευτικού συλλόγου στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση προχθές των προέδρων των φαρμακευτικών συλλόγων όλων των νομών της Πελοποννήσου και της Αιτωλοακαρνανίας, όπου συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις κι εξέδωσαν ψήφισμα το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει, "μετά την χθεσινή συνάντηση που είχε ο κ. Λοβέρδος με τον Π.Φ.Σ., αποδείχτηκε ότι ο στόχος ήταν η άλωση του ελληνικού φαρμακείου από τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και η πλήρης εξόντωση του κλάδου.

Δηλώνουμε, ότι δεν μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να αντιβαίνει τα ευρωπαϊκά κεκτημένα, που εξαιρούν τα φαρμακεία από την απελευθέρωση των υπηρεσιών για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας και πιστεύουμε ότι η ιδιοκτησία και η διεύθυνση του φαρμακείου ανήκουν στον επιστήμονα λειτουργό υγείας, στον φαρμακοποιό. Θα συμμετέχουμε στις αποφάσεις για κινητοποιήσεις, που θα λάβει το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ., την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου".

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr