ΕΛΛΑΔΑ

Συστήνεται υπηρεσία καταγγελίων για ηλεκτρονικό έγκλημα

Δημοσίευση 19 Ιανουαρίου 2011, 08:34 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συστήνεται υπηρεσία καταγγελίων για ηλεκτρονικό έγκλημα
Facebook Twitter Whatsapp

Ενισχύονται οι υπηρεσίες δίωξης του ηλεκτρονικού εγκλήματος, με στόχο την περαιτέρω προστασία των πολιτών.

Ενισχύονται οι υπηρεσίες δίωξης του ηλεκτρονικού εγκλήματος, με στόχο την περαιτέρω προστασία των πολιτών.

Συγκεκριμένα, στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» εντάχθηκε η οριζόντια πράξη «Υπηρεσίες δίωξης του ηλεκτρονικού εγκλήματος για την προστασία της ασφάλειας των πολιτών και της υγιούς επιχειρηματικότητας», με κωδικό MIS 296684.

Τη σχετική απόφαση με την οποία δημιουργείται υπηρεσία ηλεκτρονικών καταγγελιών επιχειρήσεων και πολιτών για ηλεκτρονικές παράνομες δραστηριότητες και υπηρεσία προστασίας από ηλεκτρονικές εγκληματικές δραστηριότητες (προληπτική /αποτρεπτική), υπογράφει ο ειδικός γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Αντ. Μαρκόπουλος και φορέας χρηματοδότησης του έργου θα είναι το υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για τον υπολογισμό της κοινοτικής συνδρομής ανέρχεται σε 2.744.825 ευρώ και η χρονική διάρκεια υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου της πράξης είναι 27 μήνες.

Η πράξη προβλέπει την εγκατάσταση και δικτύωση εξοπλισμού Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών και εξειδικευμένου λογισμικού στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΥΔΗΕ) για την προληπτική και αποτρεπτική αντιμετώπιση κινδύνων από εγκληματικές πράξεις κατά φυσικών και νομικών προσώπων.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της εξωστραφούς δράσης του, το σύστημα θα δέχεται Δηλώσεις / καταγγελίες / αιτήματα από πολίτες και θα επιστρέφει σχετικό περιεχόμενο.

Η πράξη προβλέπει επίσης ευρεία δημοσιότητα / ευαισθητοποίηση σχετικά με τις δόκιμες πρακτικές αναγνώρισης και αντιμετώπισης εγκληματικών πράξεων που συντελούνται μέσω ή με τη βοήθεια ΤΠΕ.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr