ΕΛΛΑΔΑ

Προ των πυλών το σχέδιο ανάπτυξης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης

Δημοσίευση 9 Μαρτίου 2011, 14:42 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Προ των πυλών το σχέδιο ανάπτυξης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης
Facebook Twitter Whatsapp

Εξελίξεις σε δύο μέτωπα αναμένονται πριν από το Πάσχα στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Εξελίξεις σε δύο μέτωπα αναμένονται πριν από το Πάσχα στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Στις 29 Μαρτίου αποσφραγίζονται οι προσφορές του διεθνούς διαγωνισμού για την πρόσληψη του εξωτερικού συμβούλου, που θα "ενορχηστρώσει" την ανάπτυξη του λιμανιού στα επόμενα χρόνια, ενώ στις αρχές Απριλίου πρόκειται να δημοπρατηθεί και το έργο δημιουργίας μαρίνας υποδοχής 250 σκαφών αναψυχής, στην πρώτη προβλήτα.

Τα χρονοδιαγράμματα των διαδικασιών επιβεβαίωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε., Στέλιος Αγγελούδης.

Σε ό,τι αφορά το διαγωνισμό για τον εξωτερικό σύμβουλο, ο οποίος θα αναλάβει μεταξύ άλλων την εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου και master plan για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ο κ. Αγγελούδης επεσήμανε ότι η 20ήμερη παράταση στην προθεσμία κατάθεσης προσφορών αποφασίστηκε κατόπιν αιτήματος τεσσάρων-πέντε ενδιαφερόμενων.

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελούδη, οι επιχειρήσεις ζήτησαν παράταση, προκειμένου να μεταφράσουν έγγραφα και να προχωρήσουν σε πιστοποιήσεις για λογαριασμό ξένων εταίρων.

Παράλληλα με το business plan και το master plan, ο εξωτερικός σύμβουλος θα αναλάβει τη διατύπωση προτάσεων για την αύξηση της διακίνησης του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΘ, αλλά και εισηγήσεων για την αξιοποίηση των ακινήτων του Οργανισμού και τη δημιουργία κέντρου logistics (σ.σ. ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, που θα αναλάβει ο σύμβουλος, ανέρχεται σε 1,3 εκατ. ευρώ).

Κι ενώ το τοπίο γύρω από τις επωνυμίες των ενδιαφερόμενων παραμένει προς το παρόν θολό και ο κ. Αγγελούδης δεν προέβη σε σχετικές δηλώσεις, κύκλοι της αγοράς δήλωναν ότι μεταξύ των υποψήφιων αναδόχων του έργου του εξωτερικού συμβούλου περιλαμβάνονται τράπεζες και εταιρίες συμβούλων, όπως οι Εθνική, Πειραιώς, Ernst & Young, Kantor και Grant Thorton.

Σε ό,τι αφορά το έργο της ανάπτυξης μαρίνας, ο κ. Αγγελούδης επεσήμανε ότι εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί προς έγκριση στο αρμόδιο υπουργείο το αίτημα χωροθέτησής της, με προοπτική ο ΟΛΘ να μπορέσει να δημοπρατήσει το έργο μέχρι τις αρχές Απριλίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Αγγελούδη, σχετικές επαφές έχουν ήδη πραγματοποιηθεί με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργο Νικητιάδη, ο οποίος γνωστοποίησε την πρόθεσή του να συνδράμει στην ταχεία προώθηση του έργου.

Στο μέτωπο της κρουαζιέρας, η διοίκηση του ΟΛΘ έχει ήδη κλείσει "επτά-οκτώ ραντεβού με μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού", στην έκθεση "Cruise Shipping", που θα πραγματοποιηθεί στο Μαϊάμι, στις 14-17 Μαρτίου, προκειμένου να προσελκύσει περισσότερα κρουαζιερόπλοια στη Θεσσαλονίκη καθ' οδόν προς το 2012.

Για το Μάιο, τέλος, έχει κλειστεί το επόμενο «ραντεβού» με Ισραηλινούς, στο πλαίσιο της προσπάθειας ανάδειξης της Θεσσαλονίκης σε «ειδικό» προορισμό κρουαζιέρας, λόγω της μακράς ιστορίας της εβραϊκής κοινότητας στην πόλη.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr