ΕΛΛΑΔΑ

Εκβίαζαν ανάπηρο από το Ίντερνετ

Δημοσίευση 10 Μαρτίου 2011, 14:54 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Εκβίαζαν ανάπηρο από το Ίντερνετ
Facebook Twitter Whatsapp

Μία γνωριμία σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, εξελίχθηκε σε εκβιασμό, καθώς δύο γυναίκες κατάφεραν να αποσπάσουν από ανάπηρο άντρα 42.000 ευρώ.

Μία γνωριμία σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, εξελίχθηκε σε εκβιασμό, καθώς δύο γυναίκες κατάφεραν να αποσπάσουν από ανάπηρο άντρα 42.000 ευρώ.

Το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής με εντόπισε τα ίχνη δύο γυναικών ελληνικής υπηκοότητας, 30 και 36 ετών, τις οποίες και συνέλαβε στην Αλεξανδρούπολη, με την κατηγορία ότι αρχικά με ερωτικές προκλήσεις, μέσω Ίντερνετ, και στη συνέχεια με απειλές, αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά από έναν άνδρα 31 χρόνων.

 Σύμφωνα με καταγγελία που έκανε ο παθών στις 15 Φεβρουαρίου στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, γνώρισε, μέσω διαδικτύου, τη μία από τις κατηγορούμενες και συνομιλούσε με αυτήν σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Μετά την πρώτη επαφή, οι δύο γυναίκες εκμεταλλευόμενες αναπηρία του μηνυτή άρχισαν να τον προκαλούν ερωτικά και στη συνέχεια τον πίεζαν να τους στέλνει χρήματα.

 Με αυτό τον τρόπο ο άνδρας, στο διάστημα από 16 Σεπτεμβρίου 2008 έως στις 11 Ιανουαρίου 2011, έστειλε μέσω τράπεζας, στις δύο γυναίκες συνολικά 42.060 ευρώ.

 Όμως, οι γυναίκες άρχισαν να ζητούν εκβιαστικά άλλες 20.000 ευρώ από το θύμα τους με την απειλή ότι θα του δημιουργούσαν μεγαλύτερα προβλήματα στο διαδίκτυο, καθώς του είχαν δημιουργήσει εικονικά προφίλ σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης με συκοφαντικό περιεχόμενο.

Μετά την έρευνα, εντοπίστηκαν οι γυναίκες στην Αλεξανδρούπολη, όπου μετέβησαν μέλη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τις συνέλαβαν.

 Σε έρευνα, που ακολούθησε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, που εξετάζονται στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας.

 Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης, κατηγορούμενες για απειλή, εκβίαση και απατή με ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις