ΕΛΛΑΔΑ

Αισιόδοξα μηνύματα για τον Ελληνικό τουρισμό έρχονται από τη Γερμανία

Δημοσίευση 10 Μαρτίου 2011, 16:42 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αισιόδοξα μηνύματα για τον Ελληνικό τουρισμό έρχονται από τη Γερμανία
Facebook Twitter Whatsapp

Μηνύματα υποστήριξης της Ελλάδας από πολιτικούς και τουριστικούς παράγοντες στην έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου όπου βρίσκονται, λαμβάνουν ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης.

Μηνύματα υποστήριξης της Ελλάδας από πολιτικούς και τουριστικούς παράγοντες στην έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου όπου βρίσκονται, λαμβάνουν ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης.

Σήμερα το πρωί ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος έδωσε συνέντευξη Τύπου όπου αναφέρθηκε στις σημαντικές αλλαγές που συντελούνται στην χώρα μας συμπεριλαμβανομένου του τουρισμού καθώς υπάρχει η πεποίθηση ότι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα ξεκινήσει με όχημα τον τουρισμό

Στη συνέχεια η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού συναντήθηκε με εκπροσώπους της Επιτροπής Τουρισμού της Γερμανικής Βουλής. Οι 15 βουλευτές προσκλήθηκαν και θα έρθουν στις αρχές Μαΐου στη χώρα μας σε μια κίνηση υποστήριξης της Ελλάδας ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναφορά στην αλλαγή του κλίματος για την Ελλάδα, την οποία οι Γερμανοί θαυμάζουν ως τη χώρα της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού. Ο Υπουργός και ο Υφυπουργός τους μίλησαν ιδιαιτέρως για το σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης των αστικών κέντρων μέσω του Athens Every Week και προγράμματος Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών και τόνισε ότι στόχος μας είναι να έχουμε «τουρισμό όλο το χρόνο, σε όλη τη χώρα από όλο τον κόσμο».

Στη συνέχεια της ημέρας θα ακολουθήσει σειρά συνεντεύξεων σε διεθνή μέσα ενημέρωσης και συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Taleb Rifai.

Χθες το απόγευμα ο κ.Γερουλάνος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ταξιδίων Γερμανίας Jurgen Buchy, ο οποίος παρατήρησε ότι τα αποτελέσματα της τουριστικής κίνησης προς την Ελλάδα το 2010 δεν ήταν τόσο αρνητικά όσο κάποιοι έσπευδαν να πουν, καθώς κατόρθωσαν να συγκρατηθούν ουσιαστικά στο επίπεδο του 2009. Αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας που συνδυάζει φυσική ομορφιά και σπάνιο πολιτιστικό πλούτο, αλλά και στην ανάγκη να εφαρμοσθεί απόλυτα η λογική του "value for money". Εξέφρασε ταυτόχρονα τη στήριξη της Ομοσπονδίας Ταξιδίων της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο κ. Παύλος Γερουλάνος τόνισε ότι έγιναν λάθη στο παρελθόν τα οποία δεν πρόκειται να επαναληφθούν. Υπογράμμισε επίσης πως επιδιώκεται άνοδος και σημαντική ανάπτυξη στον τουριστικό κλάδο μέσω της διείσδυσης και σε νέες αγορές. Ερωτηθείς για τις προβλέψεις του σχετικά με την πορεία του ελληνικού τουρισμού το 2011 ο ΥΠΠΟΤ δήλωσε χαρακτηριστικά «Θα κάνω τις προβλέψεις μου τον Σεπτέμβριο» αναφερόμενος στην πάγια τακτική της πολιτικής ηγεσίας να μην κάνει εκτιμήσεις και προβλέψεις.

Ακολούθως ο κ. Γερουλάνος έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα Welt όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο θέμα των αρνητικών δημοσιευμάτων για την Ελλάδα κυρίως την περασμένη χρονιά, υπογραμμίζοντας «όταν η Ελλάδα έκανε λάθος βήματα ο διεθνής τύπος δεν έγραφε τίποτα, τώρα που γίνονται ειλικρινή και σοβαρά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση δημιουργείται από κάποιους κακή δημοσιότητα», αναφερόμενος και στα δυσθεώρητα χρέη που δημιούργησε η προηγούμενη κυβέρνηση προς τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Αναφέρθηκε επίσης σε όλα τα βήματα που γίνονται για την τουριστική ανάπτυξη στη χώρα μας (μείωση του ΦΠΑ για καταλύματα στο 6,5%, άρση του καμποτάζ, μείωση τελών προσγείωσης και απογείωσης στα περιφερειακά αεροδρόμια κατά την τουριστική περίοδο, νέο αναπτυξιακό νόμο , διευκόλυνση στην έκδοση visa κλπ), αλλά και στην αλλαγή νοοτροπίας στην Ελλάδα και στη δημιουργία νέου κλίματος.

Ο κ Γερουλάνος και ο κ.Νικητιάδης συναντήθηκαν επίσης με το διευθύνοντα σύμβουλο της Thomas Cook Peter Fankhausen και είχαν μακρά συζήτηση για τη διεύρυνση της συνεργασίας με την Ελλάδα και την προώθηση περισσότερων επισκεπτών στη χώρα μας. Αμέσως μετά ο κ. Fankhausen δήλωσε: «Η Ελλάδα έχει επανέλθει δυναμικά και θα σημειώσει αύξηση το επόμενο καλοκαίρι. Γενικά για την Ελλάδα τα πράγματα πάνε καλά».

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr