ΕΛΛΑΔΑ

Νέο κύμα Ελλήνων μεταναστών στην Αυστραλία

Δημοσίευση 11 Μαρτίου 2011, 08:28 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Νέο κύμα Ελλήνων μεταναστών στην Αυστραλία
Facebook Twitter Whatsapp

Ο αριθμός των Ελλήνων που ενδιαφέρονται να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία έχει αυξηθεί, αλλά ο αριθμός εκείνων που παίρνουν τη μεγάλη απόφαση του ξενιτεμού παραμένει αμετάβλητος.

Ο αριθμός των Ελλήνων που ενδιαφέρονται να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία έχει αυξηθεί, αλλά ο αριθμός εκείνων που παίρνουν τη μεγάλη απόφαση του ξενιτεμού παραμένει αμετάβλητος.

Αυτό προκύπτει από στοιχεία που έδωσε στο "Νέο Κόσμο" η αυστραλιανή πρεσβεία στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την πρεσβεία "έχει σημειωθεί αύξηση εκείνων που ζητούν πληροφορίες σχετικά με τις επιλογές μετανάστευσης στην Αυστραλία, αλλά αυτό δεν μεταφράζεται και σε αύξηση των αιτήσεων για βίζα".

Από τα στοιχεία της πρεσβείας προκύπτει ότι "το 2009-10 έως τον Ιούνιο, μόνο σε 26 Έλληνες υπηκόους χορηγήθηκε μεταναστευτική βίζα για ειδικευόμενους έναντι 35 το 2008-2009. Την ίδια περίοδο, μόνο σε 93 Έλληνες υπηκόους χορηγήθηκε βίζα για οικογενειακούς λόγους σε σύγκριση με το σύνολο των 96 εγκρίσεων βίζας το 2008-09".

Η αυστραλιανή πρεσβεία σημειώνει ότι "οι στατιστικές δείχνουν ξεκάθαρα πως δεν έχει υπάρξει καμία αξιοσημείωτη αλλαγή στις οργανωμένες εξόδους από την Ελλάδα προς την Αυστραλία από το 2008-09 στο 2009-10".

Σε ερώτηση τι θα συμβούλευε όσους θέλουν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία, εκπρόσωπος της πρεσβείας δηλώνει:

"Η μετανάστευση στην Αυστραλία έχει διαχωριστεί σε δύο κατηγορίες: για ειδικευμένους εργάτες και για συγγενείς με Αυστραλούς υπηκόους.

Για να εμπίπτει κάποιος στις προϋποθέσεις ειδικευμένου εργατικού δυναμικού θα πρέπει να έχει αναγνωρισμένα προσόντα σε έναν επαγγελματικό χώρο που είναι σε ζήτηση στην Αυστραλία, να είναι αγγλομαθής και κάτω των 45 ετών.

Οι προϋποθέσεις για εξειδικευμένο εργατικό προσωπικό αφορούν πλέον όλους τους αιτούντες βίζα λόγω της αλλαγής στην οικονομική κατάσταση στην Αυστραλία. Προτεραιότητα δίνεται σε εκείνους που έχουν δεχθεί προσφορά εργασίας από έναν Αυστραλό εργοδότη που διατίθεται να γίνει ο χορηγός τους στην Αυστραλία. Σημειώστε ότι η διάρκεια αξιολόγησης αιτήσεων ειδικευμένου προσωπικού μπορεί να διαρκέσει έως και τρία χρόνια.

Ο καλύτερος τρόπος να πάρετε πληροφορίες για τη μετανάστευση στην Αυστραλία είναι η ιστοσελίδα του Τμήματος Μετανάστευσης και Υπηκοότητας στο www.immi.gov.au.

Η ιστοσελίδα περιέχει το Visa Wizard, το οποίο εφόσον το ενημερώσετε με κάποιες βασικές πληροφορίες όπως χώρα, ηλικία και τα λοιπά, σας βγάζει μια λίστα με κατηγορίες βίζας που θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμες και περισσότερες πληροφορίες συγκεκριμένα για αυτές".

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr