ΕΛΛΑΔΑ

Κόβεται η χορήγηση φαρμάκων επί πιστώσει και στο Ρέθυμνο

Δημοσίευση 13 Μαρτίου 2011, 16:52 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κόβεται η χορήγηση φαρμάκων επί πιστώσει και στο Ρέθυμνο
Facebook Twitter Whatsapp

Από την τσέπη τους θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι του δημοσίου για να αγοράσουν τα φάρμακά τους στο Ρεθύμνο από την 1η Απριλίου.

Από την τσέπη τους θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι του δημοσίου για να αγοράσουν τα φάρμακά τους στο Ρεθύμνο από την 1η Απριλίου.

Καθώς οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις του Πανελλήνιου Συλλόγου και να αναστείλουν την ισχύουσα σύμβαση με τον ΟΠΑΔ, λόγω των υπέρογκων χρεών του ασφαλιστικού ταμείου προς τα φαρμακεία. Η απόφαση θα ισχύσει όπως τονίζουν από την 1η Απριλίου μέχρι την εξόφληση όλων των τιμολογίων, που έχουν υποβληθεί και εντός του συμβατικού χρόνου.

Στην κίνηση αυτή έχουν ήδη προχωρήσει οι συνάδελφοί τους σε Αθήνα και Πειραιά καταγγέλλοντας τον ΟΠΑΔ για συνεχιζόμενη αδιαφορία στην εξόφληση των τιμολογίων των φαρμακείων που αφορούν φάρμακα που έχουν δοθεί στους ασφαλισμένους του και για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 8 μηνών.

Οι φαρμακοποιοί του Ρεθύμνου είχαν συνάντηση την Πέμπτη και στη συζήτηση επισημάνθηκαν τα εξής, όπως αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος:

Η κατάχρηση στο χρόνο εξόφλησης των τιμολογίων, από μεριάς του ΟΠΑΔ
Η λόγω της οικονομικής συγκυρίας αδυναμία των φαρμακείων να πιστώνουν πλέον τους ασφαλισμένους του Οργανισμού
Η λόγω της τελευταίας ισχύουσας νομοθεσίας και των όποιων μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση, που αφορούν το φαρμακείο αλλά και τον προμηθευτικό συνεταιρισμό των φαρμακοποιών, δυσκολία ρευστότητας
Η λόγω της γενικότερης εισοδηματικής πολιτικής υψηλότοκης ενυπόθηκης χρηματοδότησης από μεριάς τραπεζών με τα αναγκαία κεφάλαια, για τα φαρμακεία
Η λόγω της αύξησης των δαπανών λειτουργίας των φαρμακείων επιδείνωση της οικονομικής τους κατάστασης
Η αφερεγγυότητα των κυβερνητικών συνομιλητών, οι οποίοι συνεχώς αποδεικνύονται αδύναμοι να διεκπεραιώσουν στοιχειωδώς αυτά που έχουν κατά καιρούς υποσχεθεί σε εκπροσώπους του κλάδου των φαρμακοποιών, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις και παραστάσεις».

Βάσει αυτών πάρθηκε η απόφαση κι έτσι οι ασφαλισμένοι θα συνεχίσουν να προμηθεύονται τα φάρμακά τους από τα φαρμακεία, εφόσον καταβάλουν στο ακέραιο, την αξία τους σε αυτά.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr