ΕΛΛΑΔΑ

Οι Έλληνες καλούνται να εγκαταλείψουν την Ιαπωνία

Δημοσίευση 16 Μαρτίου 2011, 08:08 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Οι Έλληνες καλούνται να εγκαταλείψουν την Ιαπωνία
Facebook Twitter Whatsapp

Υπό το φόβο της πυρηνικής καταστροφής, δεδομένης της κατάστασης στη Φουκουσίμα, η ελληνική κυβέρνηση κάλεσε τους Έλληνες στην Ιαπωνία να εγκαταλείψουν τη χώρα.Διευκρινήσεις από το Υπουργείο Εξωτερικών για τη διευκόλυνσή τους.

Υπό το φόβο της πυρηνικής καταστροφής, δεδομένης της κατάστασης στη Φουκουσίμα, η ελληνική κυβέρνηση κάλεσε τους Έλληνες στην Ιαπωνία να εγκαταλείψουν τη χώρα.Διευκρινήσεις από το Υπουργείο Εξωτερικών για τη διευκόλυνσή τους.

Η ελληνική πρεσβεία στη χώρα, με ηλεκτρονικό μήνυμα, σύστησε στους Έλληνες να εγκαταλείψουν το Τόκιο, είτε επιστρέφοντας στην Ελλάδα, είτε μετακομίζοντας σε περιοχές που βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη τωμ 500 χλμ νοτιότερα.

Το Υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να διευκολύνει όσους Ελληνες πολίτες διαβιούν στην Ιαπωνία και επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, μετά από συνεννοήσεις με αεροπορικές εταιρείες, έχει προχωρήσει σε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου.

Καλεί, επίσης, όσους έχουν στοιχεία για τους διαμένοντες στην Ιαπωνία να επικοινωνούν με την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών στα τηλέφωνα: +30210 368 1730, +30210 368 1259.

Διευκρινήσεις από τον Δελαβέκουρα

"Έχουμε προχωρήσει σε κρατήσεις εισιτηρίων για όσους Έλληνες επιθυμούν να φύγουν από την Ιαπωνία", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Γ. Δελαβέκουρας, σε σειρά συνεντεύξεών του σε πρωινές ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές, διευκρινίζοντας ότι παρέχουμε αυτή τη διευκόλυνση επειδή είχαμε διαπιστώσει ότι υπάρχουν δυσκολίες στην εξεύρεση εισιτηρίων.

"Δεν πρόκειται για ναύλωση ειδικών πτήσεων, αλλά για κρατήσεις εισιτηρίων, στις οποίες προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών, έπειτα από συνεννοήσεις με αεροπορικές εταιρίες", πρόσθεσε.

Η πρεσβεία μας στο Τόκιο έχει καλέσει τους εκεί Έλληνες, οι οποίοι υπολογίζονται συνολικά σε 130-150 άτομα, να την ενημερώσουν αν επιθυμούν να φύγουν από τη χώρα, προκειμένου να συνεχίσει τις διαδικασίες για την αποχώρησή τους.

Το υπουργείο Εξωτερικών συνιστά να μην γίνονται ταξίδια προς την Ιαπωνία, μ΄ αυτές τις συνθήκες, είπε ο εκπρόσωπος. Παράλληλα τόνισε ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση εκκένωσης από την ΕΕ, σημειώνοντας ότι κάνουμε συντονισμένες κινήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

"Είμαστε σε συνεχή επαφή και με τους Έλληνες και με τις ιαπωνικές αρχές", συμπλήρωσε.

Στην ανακοίνωση, επισημαίνεται ότι "λόγω της κατάστασης που επικρατεί, παραμένει σε ισχύ η σύσταση για την αποφυγή πραγματοποίησης ταξιδιών προς την Ιαπωνία".

Υπενθυμίζεται πωςη Γαλλία έχει ήδη αρχίσει να απομακρύνει τους υπηκόους της από την Ιαπωνία ενώ τα περισσότερα ευρωπαϊκά αεροσκάφη συνεχίζουν να εκτελούν δρομολόγια με προορισμό το Τόκιο, με εξαίρεση αυτά της Lufthansa, τα οποία από χθες Τρίτη προσγειώνονται σε άλλα ιαπωνικά αεροδρόμια.

Την ίδια ώρα, νέα πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα Τετάρτη τα ξημερώματα στον αντιδραστήρα 4 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα. Οι εργαζόμενοι εγκατέλειψαν προσωρινά το χώρο. Σεισμός 6 Ρίχτερ ανατολικά του Τόκιο. Aνήσυχος ο αυτοκράτορας Ακιχίτο.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr