ΕΛΛΑΔΑ

Τουριστικό γραφείο "έκαψε" σχολική εκδρομή

Δημοσίευση 16 Μαρτίου 2011, 12:46 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Τουριστικό γραφείο "έκαψε" σχολική εκδρομή
Facebook Twitter Whatsapp

Διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του τουριστικού πρακτορείου Superior Travel πραγματοποίησαν γονείς και μαθητές της Α' τάξης του 15ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, οι οποίοι επρόκειτο να ταξιδέψουν σήμερα για την Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο πενθήμερης εκδρομής τους.

Διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του τουριστικού πρακτορείου Superior Travel πραγματοποίησαν γονείς και μαθητές της Α' τάξης του 15ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, οι οποίοι επρόκειτο να ταξιδέψουν σήμερα για την Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο πενθήμερης εκδρομής τους.

Οι 40 μαθητές επρόκειτο να αναχωρήσουν, σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 11.30 σήμερα, ωστόσο το πρακτορείο ενημέρωσε γραπτώς το σχολείο την Παρασκευή ότι η εκδρομή δεν θα πραγματοποιηθεί, καθώς ένας εκ των ιδιοκτητών αποχώρησε από την εταιρεία. Το σχολείο έχει ήδη προπληρώσει στο πρακτορείο για την εκδρομή, περισσότερα από 6.000 ευρώ. Το συγκεκριμένο ταξιδιωτικό γραφείο είχε δημιουργήσει προβλήματα, την περασμένη εβδομάδα, στους μαθητές του 1ου Λυκείου Αλεξανδρούπολης που μετέβησαν για πενθήμερη εκδρομή στη Βαρκελώνη, όπου διαπίστωσαν ότι δεν είχαν καταβληθεί τα χρήματα για τη διαμονή.

Οι μαθητές του 15ου Λυκείου συγκεντρώθηκαν με τις βαλίτσες τους έξω από το γραφείο του πρακτορείου, επί της Ερμού, και στη συνέχεια στην πλατεία Αγίας Σοφίας, από όπου θα αναχωρούσαν τα λεωφορεία για την εκδρομή. «Βρήκαμε το ταξιδιωτικό γραφείο κλειστό. Περιμένουμε στο σημείο της προγραμματισμένης συνάντησης και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε μήνυση για υπεξαίρεση χρημάτων, εάν δεν εμφανιστούν τα λεωφορεία», δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του σχολείου, Έλενα Κουφογιαννίδου - Τριανταφυλλίδου. Τις επόμενες μέρες ο Σύλλογος θα προχωρήσει σε συντονισμένες διαμαρτυρίες με τα υπόλοιπα σχολεία που έκλεισαν συμφωνία για τις εκδρομές τους με το ίδιο πρακτορείο.

Μήνυση κατά του ίδιου πρακτορείου θα καταθέσει εντός της ημέρας, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, και ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης, διευθυντής του Λυκείου Ασβεστοχωρίου, οι δύο πρώτες τάξεις του οποίου είχαν «κλείσει» τετραήμερη εκδρομή στην Κέρκυρα από τις 18 ως τις 21 Μαρτίου. Το σχολείο προπλήρωσε 9.400 ευρώ για την εκδρομή από το συνολικά οφειλόμενο ποσό των 12.250.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας - Θράκης, Δημήτρης Μαντούσης, δήλωσε ότι η Ένωση θα προχωρήσει στη διαγραφή του τουριστικού πρακτορείου αύριο, οπότε λήγει η 48ωρη προθεσμία που έδωσε το Πειθαρχικό της Συμβούλιο, προκειμένου να εμφανιστούν οι υπεύθυνοι του γραφείου και να δώσουν εξηγήσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, το εν λόγω ταξιδιωτικό πρακτορείο φαίνεται να έχει συνάψει συμφωνίες με εννέα σχολεία, ενώ το συνολικό ποσό της υπεξαίρεσης ανέρχεται περίπου στις 45.000 ευρώ.

Με το ίδιο πρακτορείο φέρονται να «έκλεισαν» συμφωνία για τις εκδρομές τους το 1ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, το 16ο ΓΕΛ Ξηροκρήνης, το 19ο Λύκειο Θεσσαλονίκης, το 13ο Δημοτικό Πολίχνης και πρόσκοποι. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διέταξε χθες επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σε βάρος των υπευθύνων. Η διενέργεια της προκαταρκτικής έρευνας ανατέθηκε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, η οποία θα διερευνήσει, μεταξύ άλλων, αν υπάρχουν κι άλλα σχολεία που «έκλεισαν» εκδρομές μέσω του συγκεκριμένου πρακτορείου.

Σύμφωνα με την υπηρεσία τουριστικών γραφείων του ΕΟΤ, η ανάκληση άδειας του πρακτορείου και η επιστροφή χρημάτων στους δικαιούχους, μέσω της εγγυητικής επιστολής του πρακτορείου, απαιτεί προηγουμένως δικαστικές αποφάσεις ή απόφαση εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις