ΕΛΛΑΔΑ

Εκτός ενιαίου μισθολογίου οι στρατιωτικοί

Δημοσίευση 18 Μαρτίου 2011, 08:54 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Εκτός ενιαίου μισθολογίου οι στρατιωτικοί
Facebook Twitter Whatsapp

Εκτός ενιαίου μισθολογίου θα παραμείνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις ενώ θα συνεχίζει να ισχύει για αυτούς το ειδικό μισθολογικό καθεστώς, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης.

Εκτός ενιαίου μισθολογίου θα παραμείνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις ενώ θα συνεχίζει να ισχύει για αυτούς το ειδικό μισθολογικό καθεστώς, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης.

Αναλυτικότερα, ο κ. Μπεγλίτης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, τόνισε:

"Η απόφαση της Κυβέρνησης για το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο τομέα δεν αφορά και δεν θίγει το ειδικό μισθολογικό καθεστώς που ισχύει και θα συνεχίσει να ισχύει στις Ένοπλες Δυνάμεις. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να επισημάνω ότι στο στρατιωτικό μισθολόγιο περιλαμβάνονται όλοι όσοι έχουν τη στρατιωτική ιδιότητα, ανεξάρτητα από την ειδικότητα και την εξειδίκευσή τους, δεδομένου ότι η ιδιότητα του στρατιωτικού, καθώς και οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις, που απορρέουν από αυτή, είναι ίδιες και μοναδικές για όλους τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς της στρατιωτικής ιεραρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχει, επανειλημμένως, εκφράσει, με καθαρό και αδιαμφισβήτητο τρόπο, τη θέση της. Οι σχετικές, κατά συνέπεια, πληροφορίες, που κυκλοφορούν, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δεν έχουν καμία βάση αληθείας και δεν εκφράζουν την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου μας.

Αντίθετα το ενιαίο μισθολόγιο θα περιλαμβάνει όλους τους πολιτικούς υπαλλήλους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και όπως είχα την ευκαιρία να τονίσω στο πρόσφατο συνέδριο της Π.Ο.Ε. - ΥΕΘΑ θα συμβάλει στην αποκατάσταση χρόνιων μισθολογικών αδικιών εις βάρος τους."

ΝΔ: Επίθεση στην κυβέρνηση την οποία και κατηγορει για διγλωσσία

Ο Γιάννης Μιχελάκης ανέφερε δηλώσεις των κκ Ραγκούση και Μπεγλίτη, από όπου σύμφωνα με τη ΝΔ, διαφαίνονται αντίθετες απόψεις για το θέμα. Ο Ραγκούσης είχε επισημάνει σε συνέντευξή του πως " ένας οικονομολόγος ένστολος ο οποίος εργάζεται για τις ένοπλες δυνάμεις , αυτός δεν μπορεί κατά κανόνα να αμείβεται με διαφορετικό τρόπο από έναν οικονομολόγο, ο οποίος δεν είναι ένστολος, είναι πολίτης ο οποίος εργάζεται σε ένα υπουργείο για παράδειγμα στο υπουργείο Οικονομικών".

Από την άλλη σύμφωνα με τη ΝΔ ο κ. Μπεγλίτης σε χθεσινή του δήλωσε ξεκαθάρισε πως " η απόφαση της κυβέρνησης για το ενίαο μισθολόγιο στον δημόσιο τομέα δεν αφορά και δεν θίγει το ειδικό μισθολογικό καθεστώς που ισχύει και θα συνεχίσει να ισχύει στις Ενοπλες Δυνάμεις."

" Ειναι προφανές ότι έχουμε άλλο ένα επεισόδιο σύγκρουσης μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αμυνας. Αλλο ένα επεισόδιο στο αλαλούμ της Κυβέρνησης Παπανδρέου, είτε ο Μπεγλίτης δεν συντονίζεται είτε ο κ. Ραγκούσης είναι ασυντόνιστος" επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις