ΕΛΛΑΔΑ

ΙΚΑ: Στελέχωση νέων ειδικών υπηρεσιών ελέγχου ασφάλισης

Δημοσίευση 18 Μαρτίου 2011, 09:50 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
ΙΚΑ: Στελέχωση νέων ειδικών υπηρεσιών ελέγχου ασφάλισης
Facebook Twitter Whatsapp

Εννέα ακόμη Ειδικές Υπηρεσίες Ελέγχου Ασφάλισης πρόκειται να στελεχώσει το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με στόχο τον καλύτερο έλεγχο και την αποτροπή του φαινομένου της εισφοροδιαφυγής.

Εννέα ακόμη Ειδικές Υπηρεσίες Ελέγχου Ασφάλισης πρόκειται να στελεχώσει το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με στόχο τον καλύτερο έλεγχο και την αποτροπή του φαινομένου της εισφοροδιαφυγής.

Οι νέες Ειδικές Υπηρεσίες θα λειτουργήσουν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με έδρα την Κομοτηνή, στη Δυτική Μακεδονία με έδρα την Κοζάνη, στην Περιφέρεια Ηπείρου με έδρα τα Ιωάννινα, στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με έδρα την Κέρκυρα, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας με έδρα τη Λάρισα, Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λαμία, Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη, Βορείου Αιγαίου με έδρα την Μυτιλήνη και Νοτίου Αιγαίου με έδρα την Ερμούπολη Σύρου.

Απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτή της ΝΔ Διονυσίας Αυγερινοπούλου για την ανασφάλιστη εργασία και την εισφοροδιαφυγή ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, εστίασε στην ενίσχυση του ελέγχου των εργοδοτών με το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα που επιτρέπει τη δημιουργία πλήρους και αξιόπιστου Μητρώου Εργοδοτών, αλλά και τη δημιουργία αναλυτικού «προφίλ» εργοδοτών, με στοιχεία οικονομικά και μη, τα οποία παρέχουν πληροφόρηση για την αξιοπιστία του.

Αναφέρθηκε επίσης στην εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων διασταύρωσης στοιχείων, στην θέσπιση εξειδικευμένων κριτηρίων με στόχο τον κατευθυνόμενο επιτόπιο έλεγχο εργοδοτών και την εξοικονόμηση προσωπικού ώστε να στελεχωθούν πλήρως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.

Γνωστοποίησε επίσης ότι άμεσα θα ξεκινήσει να υλοποιείται το Πρόγραμμα Επιταγής Επανένταξης στην αγορά εργασίας, με την μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε οικονομική ενίσχυση για την εργασία και την επαγγελματική κατάρτιση του ανέργου που διαλέγει ο ίδιος, πρόγραμμα που αφορά 10.000 πολίτες.

Επιπλέον, προωθείται σχέδιο διάταξης για τη δυνατότητα ασφαλιστικής κάλυψης ασθένειας ανέργων αλλά και νομοσχέδιο για την ενίσχυση και αναμόρφωση του ΣΕΠΕ.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr