ΕΛΛΑΔΑ

Κινητοποιήσεις για το Διδασκαλείο του Πανεπιστημίου Κρήτης

Δημοσίευση 18 Μαρτίου 2011, 16:31 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κινητοποιήσεις για το  Διδασκαλείο του Πανεπιστημίου Κρήτης
Facebook Twitter Whatsapp

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των μετεκπαιδευόμενων εκπαιδευτικών του Διδασκαλείου του Πανεπιστημίου Κρήτης με παράσταση Διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Δ/νση Κρήτης την Τρίτη 22 Μαρτίου, από κοινού με τους προέδρους των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όλου του νησιού.

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των μετεκπαιδευόμενων εκπαιδευτικών του Διδασκαλείου του Πανεπιστημίου Κρήτης με παράσταση Διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Δ/νση Κρήτης την Τρίτη 22 Μαρτίου, από κοινού με τους προέδρους των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όλου του νησιού.

Ο Σύλλογος Μετεκπαιδευομένων Δασκάλων και Νηπιαγωγών των Διδασκαλείων του Πανεπιστημίου Κρήτης, εκφράζει την αγανάκτησή του για τη μη πραγματοποίηση φέτος των εξετάσεων εισαγωγής στα Διδασκαλεία, «βασική επιδίωξή μας είναι η αναμόρφωση και αναβάθμιση του προγράμματος σπουδών των Διδασκαλείων και η διατήρηση του αυτοτελούς μορφωτικού και ακαδημαϊκού χαρακτήρα της μετεκπαίδευσης», τονίζουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους.

Aναλυτικά επισημαίνουν:

«Το Διδασκαλείο, ένας θεσμός που εντοπίζει την αρχή της ύπαρξής του στις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα, αξίζει, αν μη τι άλλο, τουλάχιστον το σεβασμό μας. Σεβασμό για τους ανθρώπους που εμπνεύστηκαν τη γέννησή του, τους ανθρώπους που τον υπηρετούν και τους ανθρώπους που αποκομίζουν τα μορφωτικά οφέλη από τη μακρόχρονη λειτουργία του. Η μετεκπαίδευση στα Διδασκαλεία δίνει την ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς να παρακολουθήσουν τις νέες εξελίξεις στις επιστήμες της αγωγής, να βελτιώσουν την επιστημονική τους κατάρτιση και να ανταποκριθούν πληρέστερα στα αιτήματα της εποχής.

Εκεί που ήμαστε έτοιμοι να εισηγηθούμε την υποχρεωτική, χωρίς εξετάσεις φοίτηση όλων, ανεξαιρέτως των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στα Διδασκαλεία, αλλά και εκείνων της Δευτεροβάθμιας, για να μπορέσουν και εκείνοι να λάβουν το «βάπτισμα» της «παιδαγωγικής επάρκειας», ξαφνικά αντιλαμβανόμαστε ότι η μακρόχρονη λειτουργία του Διδασκαλείου οδηγείται, αν όχι στην παύση, τουλάχιστο σε υποβάθμιση της λειτουργίας του, και αντικατάσταση της διετούς μετεκπαίδευσης με επιμόρφωση σεμιναριακού τύπου (εξοντωτικές και αποσπασματικές ταχύρυθμες επιμορφώσεις, εκτός διδακτικού ωραρίου, μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ).

Ο Σύλλογος Μετεκπαιδευομένων Δασκάλων και Νηπιαγωγών των Διδασκαλείων του Πανεπιστημίου Κρήτης, εκφράζει την αγανάκτηση για τη μη πραγματοποίηση φέτος των εξετάσεων εισαγωγής στα Διδασκαλεία, σύμφωνα με το με αριθμ. Πρωτ. 7163/9-2-2011 έγγραφο του Γ.Γ. του ΥΠΔΒΜΘ Β. Κουλαϊδή προς τη Διδασκαλική Ομοσπονδία».

Παράλληλα εκτός από την παράσταση διαμαρτυρίας, θα πραγματοποιηθεί πανελλήνια συνάντηση-συζήτηση για το μέλλον του θεσμού των Διδασκαλείων στη Θεσσαλονίκη την σήμερα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί τη ΔΟΕ και τους συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε. να στηρίξουν την αντίδρασή αυτή και να συμμετέχουν στις περαιτέρω κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν».

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr