ΕΛΛΑΔΑ

Παραιτήθηκαν δύο μέλη του Δ.Σ του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς

Δημοσίευση 21 Μαρτίου 2011, 15:54 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Παραιτήθηκαν δύο μέλη του Δ.Σ του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς
Facebook Twitter Whatsapp

Παραιτήθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς ο Νίκος Μουστάκης και ο Άλκης Κορρές.

Παραιτήθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς ο Νίκος Μουστάκης και ο Άλκης Κορρές.

Την αντίθεσή του ενώπιον του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΠ για την ενεργοποίηση του όρου περί «φιλικής διευθέτησης» μεταξύ ΟΛΠ και του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά -Cosco, εξέφρασε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μουστάκης.

Σημειώνεται ότι στη σύμβαση παραχώρησης από τον ΟΛΠ του Εμπορευματικού του Σταθμού στην Cosco υπάρχουν «γκρίζα σημεία» που θα πρέπει να επιλύσουν οι δύο πλευρές.

Αν δεν βρεθεί μάλιστα λύση, η υπόθεση θα πάει σε διαιτησία για έξι μήνες που θα γίνει στον Πειραιά αλλά με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Ναυτιλιακοί κύκλοι επισημαίνουν ότι μια «φιλική διευθέτηση» ίσως προκαλέσει de facto αλλαγές στις συμβάσεις παραχώρησης, κάτι που πιθανόν να επιδιώκει η κινεζική πλευρά.

Πριν από λίγες ημέρες είχε ανακοινώσει την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους και το μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. του ΟΛΠ, Αλ. Κορρές.

Από τη θέση του δ/ντος συμβούλου του ΟΛΠ Logistics αποχώρησε, επίσης, προκειμένου να εργασθεί στον ιδιωτικό τομέα, ο δ/νων σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Νικολούλιας. Ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. τον ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες ίδρυσης της εταιρείας τις οποίες προσέφερε και τον κάλεσε να παραμείνει ως σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα σε θέματα ειδικού ενδιαφέροντος.

Εγκρίθηκε  η κατασκευή έργων της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ εντός του λιμανιού

Εν το μεταξύ προχωρά η κατασκευή έργων της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ εντός της Λιμενικής Ζώνης, στην Ακτή Καλλιμασιώτη, μπροστά από το σταθμό του ΗΣΑΠ, καθώς το θέμα εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.

Στην Ακτή Καλλιμασιώτη πρόκειται να κατασκευασθεί ο σταθμός «ΠΕΙΡΑΙΑΣ» της γραμμής 3 του Μετρό «Χαϊδάρι - Πειραιάς- Δημοτικό Θέατρο». Υπενθυμίζεται ότι ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. ήδη κατασκευάζει την επέκταση του Προβλήτα στον χώρο αυτόν, ώστε τα νέα έργα να κατασκευασθούν χωρίς σημαντικές επιπτώσεις στην κίνηση του «Ηλεκτρικού» και του Λιμανιού.

Όσον αφορά την υφιστάμενη πεζογέφυρα του Ο.Λ.Π. Α.Ε., επισημαίνεται ότι θα παραμείνει στην θέση της καθ’ όλη την διάρκεια των εργασιών. Η λειτουργία της για τους πολίτες θα είναι απρόσκοπτη στους μήνες Ιουλίου και Αυγούστου κάθε καλοκαίρι, αλλά τους υπόλοιπους μήνες η λειτουργία της θα διακόπτεται για μικρές ή μεγάλες περιόδους ή και συνεχώς για λόγους ασφαλείας. Κάθε προσπάθεια θα καταβληθεί ώστε η περίοδος λειτουργίας της γέφυρας να είναι η μεγαλύτερη δυνατή πέραν των προαναφερθέντων δύο μηνών.

Επίσης το ΔΣ του οργανισμού Λιμένος Πειραιώς ενέκρινε την επικαιροποίηση του σχεδίου διαχείρισης αποβλήτων πλοίων μετά από μελέτη όλων των νέων δεδομένων στα πλαίσια πάντα της ανάδειξης του Ο.Λ.Π. Α.Ε. ως ECOPORT.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr