ΕΛΛΑΔΑ

Χρ.Παπουτσής: Επανεξετάζονται οι περιφερειακές αστυνομικές υπηρεσίες

Δημοσίευση 22 Μαρτίου 2011, 14:22 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Χρ.Παπουτσής: Επανεξετάζονται οι περιφερειακές αστυνομικές υπηρεσίες
Facebook Twitter Whatsapp

Την ίδρυση Τμημάτων Μεταγωγών-Δικαστηρίων Κομοτηνής, Κοζάνης, Λαμίας, Καλαμάτας και Ηρακλείου προβλέπει σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που εκκρεμεί προς επεξεργασία στο ΣτΕ από το Νοέμβριο του 2010.

Την ίδρυση Τμημάτων Μεταγωγών-Δικαστηρίων Κομοτηνής, Κοζάνης, Λαμίας, Καλαμάτας και Ηρακλείου προβλέπει σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που εκκρεμεί προς επεξεργασία στο ΣτΕ από το Νοέμβριο του 2010.

Επίσης σε άλλο σχέδιο ΠΔ, το οποίο εκκρεμεί προς υπογραφή στο γραφείο του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, προβλέπεται η ίδρυση Τμήματος Μεταγωγών-Δικαστηρίων Νιγρίτας, προκειμένου να αναβαθμιστεί το ευρύτερο σύστημα μεταγωγής κρατουμένων σε όλη τη χώρα.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, με αφορμή ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Ιωάννη Κοραντή, για τη λειτουργία αστυνομικών υπηρεσιών και την ίδρυση υπηρεσιών στα Δωδεκάνησα.

Σε ότι αφορά στην ίδρυση Τμήματος Μεταγωγών-Δικαστηρίων στη Ρόδο, η αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας έχει ενημερώσει σχετικά την ιεραρχία και το συγκεκριμένο ζήτημα εξετάζεται, στα πλαίσια βέβαια της υφιστάμενης δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας, αναφέρει ο υπουργός.

Ο κ. Παπουτσής αναφέρει επιπλέον, ότι στο πλαίσιο της γενικότερης εκτίμησης των αστυνομικών αναγκών και της αποτελεσματικότητας των περιφερειακών αστυνομικών υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, θα επανεξεταστεί η οργανωτική δομή των Α΄ και Β΄ Αστυνομικών Διευθύνσεων Δωδεκανήσου, σε σχέση με τις μεταβολές που επήλθαν στη διοικητική διαίρεση της χώρας, ώστε να αξιολογηθούν τυχόν αστυνομικές ανάγκες και αδυναμίες και σε συντρέχουσα περίπτωση να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την αντιμετώπισή τους.

Στην ερώτησή του ο κ. Κοραντής, έχει επισημάνει ότι «το Αστυνομικό Προσωπικό Δωδεκανήσου με ελλειμματική σύνθεση, με ψαλιδισμένη την ενισχυτική δύναμη της θερινής περιόδου, καλείται να καλύψει 8,5 εκατομμύρια αφίξεις-αναχωρήσεις τουριστών, μέσω τριών αερολιμένων και έξι λιμένων, τη διαρκώς αυξανόμενη εγκληματικότητα, καθώς και το τεράστιο και εντεινόμενο πρόβλημα λαθρομετανάστευσης, παράλληλα με τα λοιπά καθήκοντά τους».

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ έχει καλέσει το υπουργείο να υιοθετήσει τις προτάσεις της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Δωδεκανήσου για την ίδρυση Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Ρόδου, Τμήματος Τροχαίας Κω και Τμημάτων Δίωξης λαθρομετανάστευσης στην Κω και τη Ρόδο.

Ο υπουργός πάντως με το έγγραφό του, επισημαίνει την αδυναμία εύρεσης κατάλληλων κτιριακών υποδομών για τη στέγαση νέων υπηρεσιών, και επικαλείται ως παράδειγμα την περίπτωση του Τμήματος Τροχαίας στην Κω, το οποίο καίτοι ιδρύθηκε με Προεδρικό Διάταγμα του 2007, δε λειτούργησε.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr