ΕΛΛΑΔΑ

Αντιμέτωπη με ανέργους στη Θεσσαλονίκη η Λ.Κατσέλη

Δημοσίευση 24 Μαρτίου 2011, 10:55 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αντιμέτωπη με ανέργους στη Θεσσαλονίκη η Λ.Κατσέλη
Facebook Twitter Whatsapp

Επίσκεψη στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε, το πρωί, η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη.

Επίσκεψη στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε, το πρωί, η υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη.

Η κ. Κατσέλη, ενημερώθηκε από την διευθύντρια των ΚΠΑ, Κυριακή Τεκτονίδου, για τις δραστηριότητες τους και για τα τρέχοντα προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας. Αναγνώρισε ότι ο ΟΑΕΔ, σε σχέση με το έργο που πρέπει να υλοποιήσει, είναι υποστελεχωμένος, ενώ η διευθύντρια των ΚΠΑ ζήτησε να προχωρήσει η διαδικασία κάλυψης κενών θέσεων με μετατάξεις.

Σε δηλώσεις της, η κ. Κατσέλη επεσήμανε ότι "ο ΟΑΕΔ επιτελεί ένα μεγάλο έργο", υπογραμμίζοντας ότι "με το υπάρχον πρόγραμμα διατήρησης θέσεων εργασίας έχουν κρατήσει τις θέσεις τους 15.128 άτομα", ενώ "με το εργασιακό διετές, τετραετές και με άλλες αντίστοιχες πρωτοβουλίες, υποστηρίζονται περίπου 20.000 άτομα".

"Με τις παρεμβάσεις που κάνουμε, με την διασύνδεση των βάσεων δεδομένων ΟΑΕΔ-ΣΕΠΕ-ΙΚΑ, τη μηχανογραφική υποστήριξη και τη στελέχωση του ΟΑΕΔ, ελπίζουμε ότι το έργο του θα είναι ακόμη πιο αποτελεσματικό και μαζί με τα νέα προγράμματα θα μπορούμε να ανταποκριθούμε στη μεγάλη πρόκληση της στήριξης των θέσεων εργασίας σε αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο", πρόσθεσε η υπουργός.

Η κ. Κατσέλη συνομίλησε και με μια μητέρα, η οποία της εξέφρασε την αγανάκτηση της γιατί το παιδί της «δεν βρίσκει δουλειά πουθενά» και αναγνώρισε το πρόβλημα που υπάρχει με την νεανική ανεργία, τονίζοντας ότι «σε δύο μήνες από τώρα» θα δοθούν μέσω των νέων προγραμμάτων επιδότησης εργασίας, νέες ευκαιρίες δουλειάς.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι υπάρχει ένα ειδικό πρόγραμμα για ηλικίες 16-24 ετών, από το οποίο μπορούν να επωφεληθούν οι ενδιαφερόμενοι. Ζήτησε, επίσης, να υπάρχουν ενημερωτικά φυλλάδια στα ΚΠΑ για να μπορεί να ενημερώνεται το κοινό για τις δράσεις.

Η προγραμματισμένη επίσκεψη της υπουργού στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με τη διοίκηση και με συνδικαλιστικούς εκπροσώπους δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς έξω από το κτίριο πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας το ΠΑΜΕ και επιχειρησιακά σωματεία.

Ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης σε γραπτή του δήλωση απέδωσε την ματαίωση της επίσκεψης της υπουργού «στο βωμό της κομματικής σκοπιμότητας» προσθέτοντας ότι «πρέπει να καταλάβουν τα μέλη του ΠΑΜΕ, ότι μ΄ αυτό τον τρόπο διασπούν την ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος και χαμηλώνουν τη δυναμική του».

Η κ. Κατσέλη είχε το μεσημέρι σύσκεψη με στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr