ΕΛΛΑΔΑ

Φοβούνται μετανάστες και αναρχικούς στην παρέλαση της Κρήτης

Δημοσίευση 24 Μαρτίου 2011, 15:56 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Φοβούνται μετανάστες και αναρχικούς στην παρέλαση της Κρήτης
Facebook Twitter Whatsapp

Εξώδικο με δεκάδες υπογραφές, έστειλαν πολίτες των Χανίων στον υποστράτηγο της ΕΛΑΣ Μανώλη Παραβολιδάκη, γενικό επιθεωρητή της ΕΛΑΣ στην Κρήτη.

Εξώδικο με δεκάδες υπογραφές, έστειλαν πολίτες των Χανίων στον υποστράτηγο της ΕΛΑΣ Μανώλη Παραβολιδάκη, γενικό επιθεωρητή της ΕΛΑΣ στην Κρήτη.

Του ζητούν, ενόψει των εορτασμών για την 25η Μαρτίου, να περιφρουρήσει τη γιορτή, καθώς οι αριστεριστές και οι αναρχικοί της πόλης, με την παρασκηνιακή στήριξη αριστερών κομμάτων, έχουν κάνει γνωστή την πρόθεσή τους, να εμποδίσουν την πραγματοποίηση της καθιερωμένης παρέλασης μαζί με τους λαθρομετανάστες της Κρήτης. Και γιατί εξώδικο: διότι, οι ιθύνοντες της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με τουσ κατοίκους, δεν αντέδρασαν στα έκτροπα που δημιούργησαν αριστεριστές στη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου 2010...

Στο εξώδικο, οι πολίτες, αφού υπενθυμίζουν τα συμβάντα της 28ης Οκτωβρίου 2010 στα Χανιά, από «αλλογενείς και άτομα που κινούνται με αντεθνικά κίνητρα και σκοπούς, παρόντων των αστυνομικών αρχών», που, «κατά παράβαση καθήκοντος ουδέν έπραξαν προς αποτροπή της τοιαύτης βεβήλωσης», προειδοποιούν ότι «σε περίπτωση επανάληψης του γεγονότος κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2011, θεωρούμε ότι ο έχων την ευθύνη της διαφύλαξης της ομαλής διεξαγωγής της παρέλασης, υποχρεούται εκ καθήκοντος να αποτρέψει μια τέτοια βεβήλωση ή σε άλλη περίπτωση, να περιορίσει, ελέγξει ή και να συλλάβει τους επιχειρούντας αναρχικούς, αλλογενείς που ήθελαν επιδιώξει την βεβήλωση της παρέλασης.

Επιπλέον, στην περίπτωση που ο έχων την αρμοδιότητα δεν πράξει όσα ο νόμος επιβάλει και επιτρέψει, έστω και δια παραλείψεως ενεργειών, τη συγκέντρωση και δράση ανθελληνικών στοιχείων στο χώρο της παρέλασης, κάτω από οποιοδήποτε πρόσχημα, σας ενημερώνουμε ότι θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο και δίκαιο μέσο, προκειμένου να λογοδοτήσει στην ελληνική Δικαιοσύνη για τη διευκόλυνση αλλοτρίων και αναρχικών στη βεβήλωση εθνικών συμβόλων, συνέργια και παρεμπόδιση στρατιωτικής φάλαγγας, καθώς και παράβαση καθήκοντος, που κινείται στα όρια της συνεργασίας με ανθρώπους και ομάδες που επιδιώκουν τον περιορισμό της εθνικής μας κυριαρχίας και του πολιτεύματος, σε βαθμό εσχάτης προδοσίας.

Σας ενημερώνουμε ότι καθ' όλη τη διάρκεια της τελετής, θα διενεργείται συνεχώς από εμάς βιντεοσκόπηση του χώρου, προκειμένου να καταγραφούν γεγονότα και πρόσωπα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ως στοιχεία σε οποιαδήποτε νόμιμη εξέλιξη και ως εκ τούτου ζητούμε την παρουσία Εισαγγελέως στο χώρο της παρελάσεως.
Το παρών εξώδικο σας διαβιβάζεται ως προϊσταμένου του καθ' ύλην αρμόδιου και κοινοποιείται στην Εισαγγελία Χανίων».

Aν η ΕΛΑΣ δεν κάνει τη δουλειά της, οι ιθύνοντές της στην Κρήτη, καίτοι έχουν προειδοποιηθεί νόμιμα, θα διωχθούν ποινικά για παράβαση καθήκοντος, αμέσως μετά τα έκτροπα της 28ης Οκτωβρίου 2010, στα Χανιά. Σημειώνουμε ότι το εξώδικο κοινοποιήθηκε και στην Εισαγγελία.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις