ΕΛΛΑΔΑ

Αδιέξοδη συνάντηση Καμίνη-συμβασιούχων

Δημοσίευση 27 Μαρτίου 2011, 13:50 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αδιέξοδη συνάντηση Καμίνη-συμβασιούχων
Facebook Twitter Whatsapp

Δεν βρέθηκε χρυσή τομή στη συνάντηση μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη και εκπροσώπων των σωματείων εργαζομένων στο Δήμο.

Δεν βρέθηκε χρυσή τομή στη συνάντηση μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη και εκπροσώπων των σωματείων εργαζομένων στο Δήμο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζόμενων στην καθαριότητα του Δήμου Βασίλη Πολυμερόπουλο, η συνάντηση ναυάγησε, καθώς ο δήμαρχος έθεσε ως προϋπόθεση τη λήξη της κατάληψης στο δημαρχιακό μέγαρο προκείμενου να γίνει ανεμπόδιστα η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα με θέμα την ψήφιση του προϋπολογισμού του δήμου.

Ο κ. Καμίνης δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε δήλωση καλής θέλησης ότι οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Αναλυτρικά δήλωσε: "Συναντήθηκα σήμερα το πρωί με εκπροσώπους των σωματείων εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων. Έκανα στα σωματεία μια πολύ συγκεκριμένη πρόταση: να καθίσουμε όλοι μαζί να συζητήσουμε ένα πλαίσιο ρύθμισης για τους συμβασιούχους το οποίο θα υποστηρίξουμε και θα προωθήσουμε στην κυβέρνηση. Ζήτησα παράλληλα να αποδώσουν το δημαρχιακό μέγαρο στη δημοτική αρχή προκειμένου αυτή να μπορέσει αύριο σε συνθήκες πλήρους ελευθερίας να συζητήσει και να ψηφίσει τον προϋπολογισμό του Δήμου.

Δυστυχώς, τα σωματεία απέρριψαν συνολικά την πρότασή μου. Επέδειξαν μια στάση την οποία με συνδικαλιστικά κριτήρια αδυνατώ να κατανοήσω. Εγώ πάντως προσέφερα τη βοήθειά μου. Τα σωματεία προτίμησαν την κατάληψη ενός κτηρίου, αντί της βοήθειας που τους προσέφερε ο δήμαρχος. Αυτό είναι μια επιλογή δική τους. Ο Δήμος θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό του και θα συνεχίσει να λειτουργεί υπηρετώντας τους δημότες".

Υπενθυμίζεται πως συμβασιούχοι έχουν καταλάβει το δημαρχιακό μέγαρο της πλατείας Κοτζιά διαμαρτυρόμενοι για προσλήψεις συμβασιούχων ορισμένου χρόνου.

Ο κ. Καμίνης έχει χαρακτηρίσει ακατανόητη τη συνέχιση της κατάληψης διευκρινίζοντας πως έχει κάνει δεκτές τις προτάσεις των εργαζόμενων να αναστείλει τη συζήτηση των προσλήψεων συμβασιούχων ορισμένου χρόνου. Η κατάληψη συνεχίζεται για έκτη συνεχή μέρα.

Στον αντίποδα, οι συμβασιούχοι ζητούν την μετατροπή της σύμβασης τους σε αορίστου χρόνου και την απόσυρση από την ημερήσια διάταξη του δημοτικού συμβουλίου του θέματος της πρόσληψης νέων εργαζομένων με οκτάμηνη σύμβαση μέσω ΑΣΕΠ.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις