ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγουν οι θέσεις εργασίας για τους πυροσβέστες

Δημοσίευση 30 Μαρτίου 2011, 09:17 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ανοίγουν οι θέσεις εργασίας για τους πυροσβέστες
Facebook Twitter Whatsapp

Το καλοκαίρι πλησιάζει και μαζί με αυτό και η ανησυχητική έξαρση πυρκαγιών.

Το καλοκαίρι πλησιάζει και μαζί με αυτό και η ανησυχητική έξαρση πυρκαγιών.

Για την αποφυγή αυτών, το Πυροσβεστικό Σώμα προχώρησε στην πρόσληψη 5.387 πυροσβεστών και η θητεία τους θα διαρκέσει ένα εξάμηνο (από 1 Μαϊου έως 31 Οκτωβρίου).Επίσης, εντός του Μαΐου, ενδεχομένως το πρώτο δεκαπενθήμερο, προκηρύσσονται οι 4.000 θέσεις των πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης.

Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ενδιαφερόμενοι στη συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών, η λήξη υποβολής των δικαιολογητικών θα ορισθεί μετά τις 10 Ιουνίου.

Τα αποτελέσματα της προκήρυξης θα εκδοθούν πριν τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου, ενώ από 1η Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου θα γίνει η δίμηνη προβλεπόμενη εκπαίδευση για τους επιτυχόντες, προκειμένου από την 1η Ιανουαρίου να αναλάβουν υπηρεσία ως πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.

Τα παραπάνω συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα, Τετάρτη, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συμβασιούχων Πυροσβεστών Δασοπυρόσβεσης.

Από την πλευρά τους, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των συμβασιούχων πυροσβεστών εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι επιλύθηκε ένα πάγιο αίτημά τους.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr