ΕΛΛΑΔΑ

Πρέβεζα: Κλέβουν τις σχάρες φρεατίων

Δημοσίευση 30 Μαρτίου 2011, 10:53 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πρέβεζα: Κλέβουν τις σχάρες φρεατίων
Facebook Twitter Whatsapp

Με αυξανόμενη ένταση συνεχίζεται το φαινόμενο της κλοπής των σχαρών από τα φρεάτια υδροσυλλογής και τα κανάλια απορροής των όμβριων υδάτων.

Με αυξανόμενη ένταση συνεχίζεται το φαινόμενο της κλοπής των σχαρών από τα φρεάτια υδροσυλλογής και τα κανάλια απορροής των όμβριων υδάτων.

Μόνο τον Μάρτιο αφαιρέθηκαν συνολικά 22 μαντεμένιες σχάρες από διάφορα σημεία της πόλης προκαλώντας την έκπληξη των αρμοδίων αρχών και βέβαια των περαστικών.

Εντύπωση προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο αφαιρέθηκαν οι σχάρες ιδιαίτερα από την περιοχή του Κολυμβητηρίου οι οποίες ζυγίζουν 70 κιλά η κάθε μία.Οι υπεύθυνοι της ΔΕΥΑΠ εκτιμούν ότι οι άγνωστοι -προς το παρόν- δράστες χρησιμοποίησαν μηχανικό μέσο δεδομένου ότι ο συνολικός όγκος που χρειάστηκε να μεταφέρουν ζύγιζε τουλάχιστον 700 κιλά!

Ωστόσο η αφαίρεση σχαρών πέραν του οικονομικού κόστους εκθέτει σε σοβαρούς κινδύνους την κίνηση πεζών και οχημάτων, οι οποίοι από την μία στην άλλη στιγμή μπορεί να βρεθούν ανυποψίαστοι σε... κενό (όπως συνέβη με μια γυναίκα η οποία τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά).

Παράλληλα η συγκεκριμένη ενέργεια εκθέτει σε σοβαρό κίνδυνο και τη λειτουργία των δικτύων, καθώς η έλλειψη των σχαρών επιτρέπει την είσοδο, σε αυτά, μεγάλων αντικειμένων και οδηγεί στην έμφραξή τους.Η ΔΕΥΑΠ καλεί τους πολίτες, να ενημερώνουν τις υπηρεσίες της μόλις αντιληφθούν την κλοπή και ήδη υπέβαλλε μήνυση κατ' αγνώστων ενώ οι έρευνες στρέφονται γύρω από συγκεκριμένη ομάδα ατόμων που «δρα» στην ευρύτερη περιοχή και αφαιρεί σχάρες -και άλλες μεταλλικές κατασκευές- προκειμένου να τις πουλήσει σε τρίτους.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις