ΕΛΛΑΔΑ

Η γυναικεία απιστία οφείλεται...στα γονίδια

Δημοσίευση 30 Μαρτίου 2011, 11:04 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Η γυναικεία απιστία οφείλεται...στα γονίδια
Facebook Twitter Whatsapp

Η τάση για απιστία που φανερώνουν αρκετές γυναίκες και η λογική των εραστών είναι αποτέλεσμα γενετικών παραγόντων, σύμφωνα με σχετική έρευνα που διεξήχθει από Βρετανούς επιστήμονες.

Η τάση για απιστία που φανερώνουν αρκετές γυναίκες και η λογική των εραστών είναι αποτέλεσμα γενετικών παραγόντων, σύμφωνα με σχετική έρευνα που διεξήχθει από Βρετανούς επιστήμονες.

Mελέτησαν τις απαντήσεις 1.600 ζευγαριών δίδυμων γυναικών, πανομοιότυπων και μη, σε μια έρευνα σχετικά με την επιρροή που έχουν τα γονίδια στη συμπεριφορά. Τα στοιχεία των γυναικών που συμμετείχαν και οι απαντήσεις τους ήταν απόλυτα εμπιστευτικά.

"Βρήκαμε ότι ο αριθμός των σεξουαλικών συντρόφων και η τάση για απιστία επηρεάζονται κατά ποσοστό περίπου 40% από γενετικούς παράγοντες," αναφέρει ο καθηγητής Tim Spector, διευθυντής της μονάδας ερευνών Τwin Research Unit του νοσοκομείου St Thomas στο Λονδίνο.

Πρόσθεσε όμως ότι το περιβάλλον και η ανατροφή παίζουν επίσης πολύ σημαντικό ρόλο στην ερμηνεία της απιστίας στις γυναίκες.

"Το γεγονός ότι ψυχοκοινωνικές συμπεριφορές όπως η απιστία και ο αριθμός σεξουαλικών συντρόφων εμφανίζονται να λειτουργούν όπως άλλες γνωστές γενετικές συμπεριφορές στους ανθρώπους, υποστηρίζει τις θεωρίες των εξελικτικών ψυχολόγων σχετικά με την καταγωγή της ανθρώπινης συμπεριφοράς," επισημαίνει ο Spector.

Οι ερευνητές ρώτησαν τις δίδυμες γυναίκες σχετικά με την σεξουαλική τους συμπεριφορά, τον αριθμό των συντρόφων που είχαν μέχρι εκείνη τη στιγμή και τη στάση τους πάνω στην απιστία. Ποσοστό 22% παραδέχθηκε ότι είχε υπάρξει άπιστη σε κάποια σχέση.

Η στάση των γυναικών απέναντι στην απιστία δεν φαίνεται να επηρεάζεται από γενετικούς παράγοντες. Πολλές από τις γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα, ακόμα και αυτές που παραδέχθηκαν ότι είχαν απατήσει το σύντροφό τους, είπαν πως θεωρούν ότι η απιστία είναι λάθος.

"Πάνω από το 90% των γυναικών που ρωτήθηκαν παραδέχθηκε ότι σε κάποια στιγμή μέσα στις σχέσεις τους σκέφτηκαν να απιστήσουν.

Οι ερευνητές υποψιάζονται ότι πολλά είναι τα γονίδια που θα μπορούσαν να σχετίζονται με τη σεξουαλική συμπεριφορά των γυναικών. Πιστεύουν ότι γονίδια στα χρωμοσώματα 3, 7 και 20 θα μπορούσε να είναι αυτά με τη μεγαλύτερη επιρροή.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύονται στην περιοδική επιστημονική έκδοση Twin Research.

Η μονάδα ερευνών Twin Research Unit δημιουργήθηκε το 1992 και μελετά το ρόλο που έχουν τα γονίδια σε διάφορες ασθένειες και συμπεριφορές ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr