ΕΛΛΑΔΑ

"Πόλεμος" Γκιουλέκα - Μπουτάρη για τα σκουπίδια

Δημοσίευση 30 Μαρτίου 2011, 13:58 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
"Πόλεμος" Γκιουλέκα - Μπουτάρη για τα σκουπίδια
Facebook Twitter Whatsapp

Σε 10 ημέρες η Θεσσαλονίκη θα καθαρίσει από τα σκουπίδια, όπως δήλωσε σήμερα σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

Σε 10 ημέρες η Θεσσαλονίκη θα καθαρίσει από τα σκουπίδια, όπως δήλωσε σήμερα σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

Πρόσθεσε, πως έως το καλοκαίρι η εικόνα στην πόλη θα βελτιωθεί, και μέχρι το τέλος του χρόνου η Θεσσαλονίκη, με τη βοήθεια και των πολιτών, θα είναι υποδειγματική στον τομέα της καθαριότητας.

Ο κ. Μπουτάρης ανέφερε τέσσερις κινήσεις που είναι αναγκαίες να πραγματοποιηθούν για να λυθεί το συντομότερο δυνατό το πρόβλημα με τα απορρίμματα. Πρώτον, να αναδιοργανωθούν πλήρως οι υπηρεσίες στον τομέα της Καθαριότητας, δεύτερον να αποφασίσει η δικαιοσύνη για τους συμβασιούχους, τρίτον να βάλουν «πλάτη» οι εργαζόμενοι για να καθαρίσει η πόλη και τέταρτον οι πολίτες να κρατούν στα μπαλκόνια τα ανακυκλώσιμα υλικά.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο δήμαρχος, η νέα διοίκηση παρέλαβε την 1η Ιανουαρίου 68 απορριμματοφόρα και 12 τράκτορες, εκ των οποίων λειτουργούσαν μόλις τα εννέα απορριμματοφόρα και ο ένας τράκτορας. «Επίσης, από τα 1.500 άτομα προσωπικό, οι 700 ήταν μόνιμοι, οι υπόλοιποι συμβασιούχοι, ενώ "αγνοούνται" 150 εργαζόμενοι που έχουν αποσπαστεί σε άλλες υπηρεσίες. Ήδη εντοπίστηκαν οι 21 στην δημοτική τηλεόραση», είπε ο δήμαρχος.

«Η κατάσταση είναι τραγική. Και από εξοπλισμό και από οργάνωση και από προσωπικό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης, για να ξεκαθαρίσει πως η διοίκηση δεν έχει σκοπό να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, καθώς επιδίωξή της είναι να υπάρχει μόνιμο προσωπικό. Παράλληλα, προανήγγειλε πρόστιμα για τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις που βγάζουν ανεξέλεγκτα τα σκουπίδια στα πεζοδρόμια.

«Κύριε Μπουτάρη, αφήστε τις δικαιολογίες και μαζέψτε τα σκουπίδια. Το οφείλετε στη Θεσσαλονίκη. Τη δημόσια υγεία, την καθαριότητα της πόλης, την ποιότητα της ζωής μας, εμείς οι Θεσσαλονικείς δεν τα διαπραγματευόμαστε» επισήμανε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, αμέσως μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε ο δήμαρχος.

«Δυστυχώς στερείται σοβαρότητας και υπευθυνότητας η νέα διοίκηση όταν φτάνει μέχρι του σημείου και συνιστά στους πολίτες να κάνουν υπομονή …ως το καλοκαίρι, προκειμένου, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος ο δήμαρχος να γίνει η πόλη καθαρή», πρόσθεσε ο κ. Γκιουλέκας.

Νωρίτερα, συνέντευξη Τύπου για το θέμα των σκουπιδιών παραχώρησε στο χώρο του νέου δημαρχιακού μεγάρου ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Σωτήρης Ζαριαννόπουλος: «Την πόλη δεν τη βρωμίζουν οι "τεμπέληδες εργαζόμενοι" όπως ισχυρίζονται οι υπεύθυνοι του δήμου. Η πόλη βρωμίζει μεθοδευμένα και συνειδητά, ώστε να καλλιεργηθεί η "αναγκαιότητα" της έλευσης του σωτήρα-ιδιώτη επιχειρηματία-εργολάβου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαριαννόπουλος.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr