ΕΛΛΑΔΑ

Επιχείρηση «σκούπα» της αστυνομίας στην Ηγουμενίτσα

Δημοσίευση 20 Μαΐου 2011, 13:57 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Επιχείρηση «σκούπα» της αστυνομίας στην Ηγουμενίτσα
Facebook Twitter Whatsapp
Περισσότερους από 400 λαθρομετανάστες έχει συλλάβει τις τελευταίες ημέρες η αστυνομία της Ηγουμενίτσας σε επιχειρήσεις «σκούπα» που πραγματοποιεί κάθε βράδυ σε όλες τις γειτονιές της πόλης, το λιμάνι, ακατοίκητα σπίτια αλλά και στο δάσος του Λαδοχωρίου.
Περισσότερους από 400 λαθρομετανάστες έχει συλλάβει τις τελευταίες ημέρες η αστυνομία της Ηγουμενίτσας σε επιχειρήσεις «σκούπα» που πραγματοποιεί κάθε βράδυ σε όλες τις γειτονιές της πόλης, το λιμάνι, ακατοίκητα σπίτια αλλά και στο δάσος του Λαδοχωρίου. Όλοι οι συλληφθέντες μεταφέρονται σε άλλες περιοχές της χώρας σε κέντρα κράτησης μεταναστών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών στην περιοχή πρέπει να βρίσκονται ακόμη περίπου 300 λαθρομετανάστες, ενώ είναι ζήτημα λίγων ημερών η σύλληψη τους. Ωστόσο η κατάσταση στο λιμάνι είναι πολύ διαφορετική από τις προηγούμενες ημέρες, διότι ο φόβος της σύλληψης έχει απομακρύνει τους μετανάστες από το χώρο.

Όσο για τα παραπήγματα και τις σκηνές που βρίσκονται ακριβώς απέναντι από την κεντρική πύλη του λιμανιού, οι αρμόδιοι φορείς εξετάζουν το ενδεχόμενο τις επόμενες ημέρες να τα γκρεμίσουν, καθώς είναι μία άσχημη εικόνα που αντικρίζουν οι τουρίστες μόλις φτάνουν στην Ηγουμενίτσα.