ΕΛΛΑΔΑ

Υπό κατάληψη παραμένει το ΙΚΑ

Δημοσίευση 7 Ιουνίου 2011, 08:53 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Υπό κατάληψη παραμένει το ΙΚΑ
Facebook Twitter Whatsapp
Υπό κατάληψη παραμένουν για δεύτερη μέρα τα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου από ομάδα νέων με αναπηρία, μέλη της Κίνησης Ατόμων με αναπηρία, διαμαρτυρόμενα για εγκύκλιο σχετικά με τα κριτήρια παροχής βοηθημάτων, καθώς και για την περικοπή των προνοιακών τους επιδομάτων.
Υπό κατάληψη παραμένουν για δεύτερη μέρα τα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου από ομάδα νέων με αναπηρία, μέλη της Κίνησης Ατόμων με αναπηρία, διαμαρτυρόμενα για εγκύκλιο σχετικά με τα κριτήρια παροχής βοηθημάτων, καθώς και για την περικοπή των προνοιακών τους επιδομάτων. Οπως υποστηρίζουν, με τις ρυθμίσεις της νέας εγκυκλίου περιορίζεται η πρόσβαση στα βοηθήματα, ενώ καλούνται να καταβάλλουν συμμετοχή μεγαλύτερη του το 25% προκειμένου να τα προμηθευτούν.

Από την πλευρά της η διοίκηση του ΙΚΑ υποστηρίζει ότι η εγκύκλιος δεν περιορίζει την πρόσβαση στα βοηθήματα και αποσκοπεί στην αντιστοίχηση των τιμών των βοηθημάτων και στην αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας αλλά και περιπτώσεων οργανωμένης απάτης, όπως εκείνης που είχε συμβεί κατά το παρελθόν με αναπηρικά αμαξίδια.
Πηγή: ethnos.gr