ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεκτρονικό μηχανογραφικό θα συμπληρώσουν φέτος οι υποψήφιοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Δημοσίευση 7 Ιουνίου 2011, 15:53 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ηλεκτρονικό μηχανογραφικό θα συμπληρώσουν φέτος οι υποψήφιοι σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
Facebook Twitter Whatsapp
Ενα «έξυπνο» μηχανογραφικό δελτίο θα συμπληρώσουν φέτος οι υποψήφιοι για την εισαγωγή στα ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας.
Ενα «έξυπνο» μηχανογραφικό δελτίο θα συμπληρώσουν φέτος οι υποψήφιοι για την εισαγωγή στα ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας. Το υπουργείο Παιδείας δεν έχει ανακοινώσει ακόμη ούτε τον χρόνο συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου (που πιθανολογείται ότι θα είναι το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου), ούτε τις βαθμολογίες των φετινών εξετασθέντων, που θα πρέπει να δοθούν στο τέλος αυτής ή την ερχόμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, οι υπηρεσίες του δουλεύουν πυρετωδώς για την παρουσίαση του νέου «ηλεκτρονικού» υπερ-μηχανογραφικού.

Δείτε το μηχανογραφικό σε μορφή pdf. Ωστόσο, η μορφή του μπορεί να αλλάξει μέχρι την τελική παρουσίασή του από το υπουργείο Παιδείας σε λίγες ημέρες, όπως αναφέρει Το Βήμα.

Ο κάθε υποψήφιος θα μπορεί να το «κατεβάσει στον υπολογιστή του σπιτιού του.

Το λογισμικό του νέου μηχανογραφικού θα μπορεί μάλιστα να διορθώνει αυτόματα ενδεχόμενο λάθος στη σειρά των αριθμών προτίμησης του υποψηφίου ή να αντιμετωπίσει αβλεψίες, όπως οι παραλείψεις αριθμών.

Επίσης, θα δίνει την δυνατότητα σε έναν υποψήφιο να παρεμβάλει μία σχολή ανάμεσα στις άλλες που έχει ήδη επιλέξει.

Η υποβολή του μηχανογραφικού, βέβαια, θα οριστικοποιείται στο σχολείο του, αλλά μέχρι να το καταθέσει οριστικά ο υποψήφιος θα έχει την δυνατότητα να το συμπληρώσει, να το ξανασυμπληρώσει, να φτιάξει δοκιμαστικά περισσότερα του ενός μηχανογραφικά δελτία, να αλλάξει τις επιλογές του και να μελετήσει με την ησυχία του τις νέες δυνατότητες που του δίνονται.

Για τη συμπλήρωσή του μηχανογραφικού, ο υποψήφιος θα χρειάζεται τον κωδικό που υπάρχει στο δελτίο εξεταζομένου και τα ατομικά του στοιχεία.

Ο υποψήφιος θα πρέπει πρώτα να συμπληρώσει τα ατομικά του στοιχεία, το σχολείο αποφοίτησης, την ειδική κατηγορία και τα ειδικά μαθήματα στα οποία εξετάστηκε. Μετά να προχωρήσει στην επιλογή επιστημονικών πεδίων.

Μόλις ολοκληρώσει τη διαδικασία δήλωσης των σχολών, το σύστημα θα καταχωρεί το σύνολο των επιλογών του στην κεντρική βάση του υπουργείου Παιδείας.

Με την καταχώριση του δελτίου, το σύστημα θα δίνει στον υποψήφιο έναν κωδικό. Με τη χρήση του κωδικού, ο υποψήφιος μπορεί να μπει στο σύστημα και να διορθώσει το μηχανογραφικό.

Με αυτό ίδιο κωδικό, η ολοκλήρωση της κατάθεσης του μηχανογραφικού και η οριστικοποίηση του, θα γίνεται στο σχολείο αποφοίτησης.Πηγή: in.gr