ΕΛΛΑΔΑ

«Λάθος συναγερμός» για χτύπημα στο σπίτι της Κατσέλη

Δημοσίευση 7 Ιουνίου 2011, 15:16 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
«Λάθος συναγερμός» για χτύπημα στο σπίτι της Κατσέλη
Facebook Twitter Whatsapp
Την κινητοποίηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας προκάλεσε χθες, το πρωί η αναφορά των αστυνομικών φρουρών της υπουργού Εργασίας κυρίας Λούκας Κατσέλη ότι είδαν δύο άγνωστα άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού να κινούνται με ύποπτο τρόπο έξω από το σπίτι της στην οδό Τσακάλωφ 28, στο Κολωνάκι.
Την κινητοποίηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας προκάλεσε χθες, το πρωί η αναφορά των αστυνομικών φρουρών της υπουργού Εργασίας κυρίας Λούκας Κατσέλη ότι είδαν δύο άγνωστα άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού να κινούνται με ύποπτο τρόπο έξω από το σπίτι της στην οδό Τσακάλωφ 28, στο Κολωνάκι. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που συνοδεύουν την κ. Κατσέλη, η μοτοσικλέτα «Rynner» με αριθμό κυκλοφορίας ΙΡΜ-928 κίνησε την υποψία τους και στη συνέχεια ενημέρωσαν τους ανώτερούς τους. Ακολούθησε έλεγχος και διαπιστώθηκε πως η μηχανή είχε κλαπεί τον Απρίλιο από τη Φιλοθέη. Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία είχε ενδιαφερθεί για την υπόθεση από την πρώτη στιγμή, όταν δηλώθηκε η κλοπή, καθώς εκτιμούσε πως οι δράστες ανήκαν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.
 
Αρχικά σήμανε συναγερμός για ενδεχόμενη προεργασία ένοπλης επίθεσης κατά της κατοικίας της υπουργού, η οποία στις 23 Σεπτεμβρίου 2009 είχε γίνει στόχος βομβιστικής επίθεσης της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Τελικώς διαπιστώθηκε ότι το δίτροχο που είχε κλαπεί από τα Πατήσια είχε βρεθεί μία ημέρα αργότερα σε γειτονική περιοχή και είχε επιστραφεί στον ιδιοκτήτη του. Ωστόσο, όπως προέκυψε με βάση τον αριθμό κυκλοφορίας, η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα που είχε γίνει στόχος των ληστών ήταν μικρού κυβισμού και δεν είχε καμιά ομοιότητα με αυτήν που περιέγραψαν οι φρουροί της κυρίας Κατσέλη.
 
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν και κάλεσαν για κατάθεση και τον ιδιοκτήτη του κλεμμένου δίτροχου, ο οποίος βεβαίωσε ότι την ώρα που ανέφεραν οι αστυνομικοί φρουροί της υπουργού Εργασίας βρισκόταν σε άλλο σημείο της Αθήνας.
 
Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ., «ίσως οι φρουροί της κυρίας Κατσέλη να μην είχαν συγκρατήσει σωστά τον αριθμό της πινακίδας της μοτοσικλέτας που έδωσαν στο κέντρο επιχειρήσεων. Το περιστατικό πάντως διερευνάται ακόμη».
Πηγή:tovima.gr