ΕΛΛΑΔΑ

Έλεγχο από επιθεωρητές του ΣΔΟΕ στο δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης

Δημοσίευση 7 Ιουνίου 2011, 16:02 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Έλεγχο από επιθεωρητές του ΣΔΟΕ στο δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης
Facebook Twitter Whatsapp
Το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης συζήτησε χθες με αφορμή τα στοιχεία της απογραφής του νέου Δήμου Τρίπολης, πρόταση του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Παυλή, για έλεγχο όλων των οικονομικών στοιχείων των οκτώ πρώην δήμων και των νομικών τους προσώπων από το Σώμα Ελεγκτών - Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.
Το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης συζήτησε χθες με αφορμή τα στοιχεία της απογραφής του νέου Δήμου Τρίπολης, πρόταση του αρχηγού της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Παυλή, για έλεγχο όλων των οικονομικών στοιχείων των οκτώ πρώην δήμων και των νομικών τους προσώπων από το Σώμα Ελεγκτών - Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης. Το θέμα συζητήθηκε ύστερα και από έγγραφο του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, απαντώντας σε επιστολή του αντιδημάρχου Οικονομικών του δήμου Τρίπολης Σάββα Σαββάκη, που ζητούσε συγκεκριμένα στοιχεία, προκειμένου να διατάξει έλεγχο.

Η συζήτηση κράτησε αρκετές ώρες και ακούστηκαν διάφορες απόψεις και θέσεις και τελικά με αυξημένη πλειοψηφία, εγκρίθηκε η πρόταση του δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη για έλεγχο όλων των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων, Δημοτικών Συμβουλίων και Δημαρχιακών Επιτροπών των πρώην 8 Καποδιστριακών Δήμων, με οικονομικό περιεχόμενο, αποφάσεις που δεν έχουν έγκριση νομιμότητας από την πρώην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με προτεραιότητα τις απευθείας αναθέσεις έργων χωρίς τεχνική μελέτη.

Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος είπε ότι πρέπει να γίνει έλεγχος, αλλά για συγκεκριμένες υποθέσεις, σημειώνοντας ότι όλη αυτή η πολύωρη συζήτηση που έγινε μέσα στο δημοτικό συμβούλιο αποτελεί «φαρισαϊσμό».

Ο κ. Σμυρνιώτης υπογράμμισε ότι δεν είναι δυνατό να ζητηθεί έλεγχος γενικώς και αορίστως και τόνισε ότι «καθολικός έλεγχος, είναι μη έλεγχος», θέλοντας να επισημάνει ότι θα είναι ένας έλεγχος χωρίς συγκεκριμένη στόχευση, που δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα.

Η πρόταση του δημάρχου υπερψηφίστηκε από τους συμβούλους της παράταξής του εκτός τριών, και από τις παρατάξεις «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δημήτρη Νικολάου και «Μαντινειακή Συμπολιτεία» του Βασίλη Γιόκαρη.