ΕΛΛΑΔΑ

Αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου

Δημοσίευση 8 Ιουνίου 2011, 12:40 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αναβλήθηκε η δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου
Facebook Twitter Whatsapp
Σε αναβολή οδηγήθηκε η δίκη ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για τα τραγικά επεισόδια της λεωφόρου Λαυρίου μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού τον Μάρτιο του 2007, που είχαν ως κατάληξη τον θάνατο του νεαρού Μιχάλη Φιλόπουλου.
Σε αναβολή οδηγήθηκε η δίκη ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για τα τραγικά επεισόδια της λεωφόρου Λαυρίου μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού τον Μάρτιο του 2007, που είχαν ως κατάληξη τον θάνατο του νεαρού Μιχάλη Φιλόπουλου. Η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, της υπόθεσης του «ραντεβού θανάτου» μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων, αναβλήθηκε για τις 4 Νοεμβρίου μετά από δεύτερη διακοπή της εκδίκασης.

Βασικοί κατηγορούμενοι για την δολοφονία με μαχαίρι του Μιχάλη Φιλόπουλου, είναι ο Χρήστος Σακάτης που σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη ως φυσικός αυτουργός και οι Νίκος Βαγιόπουλος και Βασίλης Ψικάκος που καταδικάστηκαν σε 10ετή κάθειρξη με αναστολή, ως απλοί συνεργοί, καθώς τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και επιπλέον στον Βαγιόπουλο το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Στο εδώλιο κάθονται και άλλοι 8 νεαροί, για κατηγορίες σχετικές με παραβάσεις του νόμου περί όπλων, που σε πρώτο βαθμό έχουν καταδικαστεί σε ποινές φυλάκισης από 3 έως 7 μήνες με αναστολή.

Στην πρώτη δίκη για την υπόθεση, κατηγορούμενοι ήταν άλλοι 16 νεαροί οι οποίοι κρίθηκαν αθώοι.

Το μοιραίο «ραντεβού» των οπαδών είχε κλειστεί στις 29 Μαρτίου 2007, λίγο πριν την έναρξη αγώνα βόλεϊ γυναικών των δύο ομάδων στην Παιανία.