ΕΛΛΑΔΑ

Δείξτε νεότερες με… νερό

Δημοσίευση 8 Ιουνίου 2011, 12:04 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Δείξτε νεότερες με… νερό
Facebook Twitter Whatsapp
Νιώθετε «σκασμένο» το δέρμα σας, πονάει το κεφάλι σας ή αισθάνεστε κουρασμένοι; Μπορεί σήμερα να μην ήπιατε καθόλου νερό. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε νεανικό δέρμα και καλύτερη υγεία!
Νιώθετε «σκασμένο» το δέρμα σας, πονάει το κεφάλι σας ή αισθάνεστε κουρασμένοι; Μπορεί σήμερα να μην ήπιατε καθόλου νερό. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε νεανικό δέρμα και καλύτερη υγεία! Σας έχω ήδη πει ότι μία από τις καλύτερες αντιγηραντικές μου συνήθειες είναι να πίνω τουλάχιστον 2 λίτρα νερό την ημέρα. Γιατί το κάνω αυτό;

Κάνει καλό στο δέρμα στο δέρμα μου: Αν πίνετε αρκετό νερό καθημερινά, μέσα σε μια με δύο εβδομάδες θα δείτε τις θετικές του επιδράσεις στην επιδερμίδα σας: πιο λαμπερή, πιο ελαστική, πιο φρέσκια.

Με βοηθά στην απώλεια βάρους: Εάν η ζυγαριά μου δείξει ότι πήρα ένα – δύο κιλά αντικαθιστώ τα ροφήματα με θερμίδες, όπως τη σόδα, τους χυμούς και το αλκοόλ με το νερό προσθέτοντας μία δύο φέτες λεμόνι ή πορτοκάλι ή λίγο δυόσμο για έξτρα γεύση.

Κάνει καλό στην καρδιά μου: Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Αμερικάνικο Περιοδικό Επιδημιολογίας, ανακάλυψε ότι, όσοι έπιναν πάνω από 5 ποτήρια νερό την ημέρα, είχαν 41% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακή προσβολή σε σχέση με εκείνους που έπιναν λιγότερο από δύο ποτήρια.

Μου δίνει ενέργεια: Η αφυδάτωση – ακόμα και η ήπια – μπορεί να μας αποδυναμώσει και να μας κάνει να αισθανόμαστε κουρασμένοι. Αν διψάτε, έχετε ήδη αφυδατωθεί και αυτό μπορεί να προκαλέσει κόπωση, ίλιγγο και άλλα συμπτώματα. Αν αισθάνεστε πονοκέφαλο μπορεί να είναι σύμπτωμα και αυτό της αφυδάτωσης. Δύο ποτήρια νερό θα σας βοηθήσουν να συνέλθετε.

Γυμνάζομαι πιο αποδοτικά: Η άσκηση απαιτεί επιπλέον νερό, επειδή η αφυδάτωση μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε κουρασμένοι, εξαντλημένοι και να μην μπορούμε να τρέξουμε ή να σηκώσουμε βάρη. Βεβαιωθείτε ότι πίνετε αρκετό νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από την άσκηση.

Αποτοξινώνει τον οργανισμό μου: Το σώμα μας χρησιμοποιεί το νερό για να καθαριστεί από τις τοξίνες και τα απορρίμματα. Το μυστικό μου το ξέρετε ήδη: κάθε πρωί, μόλις ξυπνήσω, πίνω ένα χλιαρό νερό με λίγες σταγόνες λεμονιού.

Συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου: Έχει βρεθεί ότι το νερό μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου κατά 45%. Επίσης, μπορεί να μειωθεί ο κίνδυνος καρκίνου της ουροδόχου κύστης κατά 50% και, ενδεχομένως, ο κίνδυνος του καρκίνου του στήθους.


Πηγή: omorfamistika.gr