ΕΛΛΑΔΑ

Στη δικαιοσύνη προσφεύγουν οι Ομοσπονδίες των καθηγητών των ΑΕΙ για καθυστερήσεις στις εξελίξεις διδασκόντων

Δημοσίευση 8 Ιουνίου 2011, 14:42 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Στη δικαιοσύνη προσφεύγουν οι Ομοσπονδίες των καθηγητών των ΑΕΙ για καθυστερήσεις στις εξελίξεις διδασκόντων
Facebook Twitter Whatsapp
Στη δικαιοσύνη προσφεύγουν οι Ομοσπονδίες των καθηγητών, των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ σε βάρος του υφυπουργού Παιδείας Γιάννη Πανάρετου για τις καθυστερήσεις που -όπως υποστηρίζουν- παρατηρούνται στις εξελίξεις διδασκόντων στα ΑΕΙ, επειδή «έχουν κολλήσει» στο γραφείο του υφυπουργού.
Στη δικαιοσύνη προσφεύγουν οι Ομοσπονδίες των καθηγητών, των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ σε βάρος του υφυπουργού Παιδείας Γιάννη Πανάρετου για τις καθυστερήσεις που -όπως υποστηρίζουν- παρατηρούνται στις εξελίξεις διδασκόντων στα ΑΕΙ, επειδή «έχουν κολλήσει» στο γραφείο του υφυπουργού. «Εκφράζουμε με τον πιο έντονο τρόπο και προς κάθε κατεύθυνση τη διαμαρτυρία μας για την -επαναλαμβανόμενη για πολλοστή φορά- ωμή παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας στις εξελίξεις των μελών ΔΕΠ των Πανεπιστημίων και των μελών Εκπαιδευτικού Προσωπικού των ΤΕΙ και συνακόλουθα στη διάρθρωση και ανάπτυξη του ακαδημαϊκού έργου εντός των Τμημάτων», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΣΔΕΠ και της ΟΣΕΠ ΤΕΙ.

Οι δυο Ομοσπονδίες προτίθενται να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία Αθηνών τις επόμενες ημέρες καθώς «παρακρατούνται παρανόμως έως και οκτώ μήνες στα συρτάρια του υπουργείου οι αποφάσεις των Πρυτάνεων Πανεπιστημίων και Προέδρων ΤΕΙ προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης για (ανοικτή) προκήρυξη της θέσεως των συναδέλφων στην επόμενη βαθμίδα».

Οι εκπρόσωποι των διδασκόντων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα κατηγορούν τον κ. Πανάρετο για σκόπιμη κωλυσιεργία. «Όταν πλέον ήλθαν οι απαντήσεις από τα υπουργεία Οικονομικών και Δημόσιας Διοίκησης, στο σχετικό παρελκυστικό ερώτημα του υφυπουργού κ. Πανάρετου, οι οποίες επιβεβαίωναν το αυτονόητο, δηλαδή ότι οι εξελίξεις δεν υπάγονται σε αριθμητικούς περιορισμούς, ο υφυπουργός με επιστολή στις 2 Ιουνίου προέβη σε μια ακόμη σκόπιμη κίνηση κωλυσιεργίας για να "παγώσει" τις εξελίξεις στα ΑΕΙ» αναφέρουν.

Οι δυο Ομοσπονδίες τονίζουν ότι οι καθηγητές κάνουν στο ακέραιο το καθήκον τους «μέσα σε ένα άνυδρο οικονομικά και πολλάκις εχθρικό ακαδημαϊκά περιβάλλον» επισημαίνοντας ότι «σε εμάς έχει ουσιαστικά εφαρμοστεί το «πνεύμα του μνημονίου» τουλάχιστον μια εξαετία πριν την επίσημη εμφάνισή του».

Αφήνουν δε σαφείς αιχμές κατά του κ. Πανάρετου αναφέροντας ότι «δεν διαθέτουν ισχυρές κομματικές πλάτες, δεν έχουν άτομα του στενού ή ευρύτερου οικογενειακού περιβάλλοντος για να τους προωθήσει, δεν αποφεύγουν να επιτελέσουν τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα, καταφεύγοντας σε κάποιες από τις κυρίαρχες φοιτητικές παρατάξεις του Ιδρύματός τους για την κάλυψη και υψηλή προστασία, δεν έχουν τοπικούς προστάτες» και κάνουν λόγο για "αήθη και άδικη" μεταχείριση εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας, μεταχείριση που «δείχνει να είναι έντονα συμπλεγματική και να αγγίζει τα όρια μιας ακατανόητης εκδικητικότητας!».