ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις ο εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Δημοσίευση 8 Ιουνίου 2011, 17:38 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις ο εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Facebook Twitter Whatsapp
Την κατηγορηματική αντίθεσή τους στην πώληση του ποσοστού που κατέχει σήμερα το Δημόσιο στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ) εξέφρασαν σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΤΤ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματεία Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ) και η ΟΤΟΕ.
Την κατηγορηματική αντίθεσή τους στην πώληση του ποσοστού που κατέχει σήμερα το Δημόσιο στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ) εξέφρασαν σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΤΤ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματεία Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ) και η ΟΤΟΕ. «Μόνο η επιπολαιότητα, η αλαζονεία, η ανικανότητα και η επιφανειακή γνώση των στοιχείων μπορούν να οδηγήσουν κάποιον να πουλήσει το ΤΤ, όταν οι προηγούμενες μετοχοποιήσεις του έγιναν με υπερπολλαπλάσια τιμή, υπάρχει μεγάλη ροή εσόδων από το ΤΤ προς το Ελληνικό Δημόσιο και το προσωπικό εργάζεται δίχως να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό», είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζόμενων του ΤΤ Γιώργος Σίδερης.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο συγχώνευσης του ΤΤ με την Εθνική Τράπεζα, ο κ. Σίδερης είπε ότι "είμαστε σε θέση να το κουβεντιάσουμε" υπό την προϋπόθεση και μόνον ότι το ΤΤ θα κρατήσει την αυτονομία του και το χαρακτήρα του, και θα δημιουργηθεί ένας κρατικός τραπεζικός πυλώνας. Παράλληλα τάχθηκε κατηγορηματικά αντίθετος με το σενάριο που έχει δει το φως της δημοσιότητας για συνένωση δυνάμεων της Εθνικής, της Eurobank και του ΤΤ. Αυτό κανείς δεν θα το επιτρέψει, είπε χαρακτηριστικά

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του ΤΤ Έκτορας Καββαδίας ανέφερε ότι στην περίπτωση που προχωρήσει η πώληση του ΤΤ, ο Σύλλογος θα στραφεί νομικά και κατά του αγοραστή, ενώ θα εξετασθούν νομικά όλες οι πτυχές της σχετικής διαδικασίας.

Ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Σταύρος Κούκος είπε ότι η Ομοσπονδία στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων του ΤΤ, ενώ αναφερόμενος γενικότερα στο θέμα ιδιωτικοποιήσεων στον τραπεζικό τομέα τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός κρατικού πυλώνα που θα συμβάλει καθοριστικά στην διαδικασία ανάπτυξης της χώρας και την έξοδο από την κρίση.

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΤ Γεώργιος Βασιλόπουλος χαρακτήρισε "πράξη αυτοκτονίας" την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΤΤ και την πώληση του 10% της συμμετοχής του ΕΛΤΑ. «Πριν από 4 χρόνια μας υποχρέωσαν να αγοράσουμε το 10% των μετοχών του ΤΤ λαμβάνοντας δάνειο 225 εκατ. ευρώ. Σήμερα χρωστάμε ακόμη ως ΕΛΤΑ τα 100 εκατ. ευρώ. Από την ενδεχόμενη πώληση του 10% και τη σημερινή χρηματιστηριακή αξία της μετοχής θα εισπράξουν 80 εκατ. ευρώ και θα οδηγήσουν τα ΕΛΤΑ στην χρεοκοπία», είπε.

Αύριο πραγματοποιείται 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΟΤΟΕ σε όλες τις τράπεζες, ενώ την Παρασκευή ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΤΤ θα αποφασίσει για τις περεταίρω κινητοποιήσεις.