ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλαδικές: Αποσύρεται η λάθος ερώτηση στα Μαθηματικά

Δημοσίευση 8 Ιουνίου 2011, 17:32 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πανελλαδικές: Αποσύρεται η λάθος ερώτηση στα Μαθηματικά
Facebook Twitter Whatsapp
Ακυρώθηκε τελικά το λάθος θέμα που επέλεξε η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων στις επαναληπτικές εξετάσεις της Δ' τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου στα Μαθηματικά, όπου διαγωνίστηκαν οι μαθητές το περασμένο Σάββατο.
Ακυρώθηκε τελικά το λάθος θέμα που επέλεξε η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων στις επαναληπτικές εξετάσεις της Δ' τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου στα Μαθηματικά, όπου διαγωνίστηκαν οι μαθητές το περασμένο Σάββατο. Μετά τις καταγγελίες της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, αλλά και τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να το ακυρώσει, «κατεβάζοντάς» το και από την ιστοσελίδα του, όπου παρέμενε μέχρι χθες, Τρίτη.

Παρότι δεν έγινε καμία επίσημη ανακοίνωση για το θέμα εξετάζεται η λύση της ανακατανομής των 5 μονάδων της ερώτησης Β5 στην οποία παρουσιάστηκε το πρόβλημα, στα υπόλοιπα 4 ερωτήματα.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία είχε ανακοινώσει χθες ότι «στο Θέμα Β των εξετάσεων του περασμένου Σαββάτου, το ερώτημα Β5 είναι λανθασμένο. Το ζητούμενο ότι η συνάρτηση f είναι γνησίως αύξουσα στο πεδίο ορισμού της δεν είναι αληθές. Η συνάρτηση f είναι γνησίως αύξουσα σε καθένα από τα δύο διαστήματα, αλλά δεν είναι γνησίως αύξουσα στο πεδίο ορισμού της συνάρτησης f». Η Εταιρεία είχε ζητήσει την απαλοιφή της ερώτησης Β5, από τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν οι μαθητές.
Πηγή: Το Βήμα