ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε αποθήκη με προϊόντα «μαϊμού», στην Ακαδημία Πλάτωνος

Δημοσίευση 8 Ιουνίου 2011, 19:50 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Εντοπίστηκε αποθήκη με προϊόντα «μαϊμού», στην Ακαδημία Πλάτωνος
Facebook Twitter Whatsapp
Συνεχίζεται από το πρωί η έρευνα των μικτών συνεργείων σε μεγάλη αποθήκη 600-700 τ.μ., με προϊόντα- μαϊμού, που εντοπίστηκε στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του παραεμπορίου, στην οδό Τριδήμα 9 στην Ακαδημία Πλάτωνος.
Συνεχίζεται από το πρωί η έρευνα των μικτών συνεργείων σε μεγάλη αποθήκη 600-700 τ.μ., με προϊόντα- μαϊμού, που εντοπίστηκε στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του παραεμπορίου, στην οδό Τριδήμα 9 στην Ακαδημία Πλάτωνος. Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί πάνω από ένα εκατομμύριο προϊόντα που είναι απομιμήσεις γνωστών εταιρειών (είδη ένδυσης, υπόδησης, ρολόγια, τσάντες κ.ά.), και υπολογίζεται ότι θα πάρει μέρες να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση από τα συνεργεία του δήμου.

Η αποθήκη στην Ακαδημία Πλάτωνος είναι η 19η που εντοπίζεται από την αρχή του χρόνου, στο κέντρο της Αθήνας.

Στις άλλες 18 αποθήκες, η αξία των προϊόντων-μαϊμού, υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 110 εκατομμύρια ευρώ.

 Τα προϊόντα που καταμετρήθηκαν σε ορισμένες αποθήκες κατεστράφησαν από τις συναρμόδιες υπηρεσίες, ενώ στις υπόλοιπες, λόγω του μεγάλου όγκου των αντικειμένων που κατασχέθηκαν, συνεχίζεται ο έλεγχος και η καταγραφή τους.

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και πραγματοποιούνται από μικτά κλιμάκια που έχουν συγκροτηθεί και λειτουργούν σε καθημερινή βάση από αστυνομικό προσωπικό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής που έχει διατεθεί μόνιμα για το σκοπό αυτό, από προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας, καθώς και από άλλες συναρμόδιες αρχές και φορείς, όπως το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) του υπουργείου Οικονομικών, του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ.ά.